Ispanağın yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra el ile parçalayın. Mayonez, yoğurt, zeytinyağı, pul biber, sarmısak ve tuzu karıştırın. Karışımı ıspanağın üzerine gezdirip, harmanlayın. Salatayı servis tabağına alın. Üzerini beyaz peynir ve ceviz ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 250 gram ıspanak yaprağı
* 6 çorba kaşığı beyaz peynir (ufalanmış)
* 2 çorba kaşığı mayonez
* 6 çorba kaşığı yoğurt
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 4 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
* 1 çay kaşığı tuz
Yayın tarihi: 16 Mart 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/16/gny/haber,529E5E0ADA4D4A0591D2FC7AB4A61F7E.html
Tüm hakları saklıdır.