kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kestane köftesi

Kestaneyi haşlayın, ayıklayın ve püre haline getirin. 100 gram tavuk kıymasını, taze soğanı, sarmısağı, 1 dilim bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ve mantarları robotta iyice karıştırın. Kestaneyi ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapın. 2 kaşık zeytinyağında kızartın ve fırın tepsisine dizin. Fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için zeytinyağı, sirke ve sarmısağı bir kasede karıştırın. İçine ince kıyılmış havuç dilimlerini koyun. Köfteleri yanında sosu ile servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
500 gram kestane

* 100 gram tavuk kıyması

* 1 su bardağı mantar

* 1 taze soğan

* 1 diş sarmısak

* 1 dilim kepek ekmeği

* Tuz,

* karabiber

* 1 çorba kaşığı soya sosu

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Sosu:
*
1 tutam zencefil

* 1 kahve fincanı sirke

* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

* 1/2 küçük havuç