Kestaneyi haşlayın, ayıklayın ve püre haline getirin. 100 gram tavuk kıymasını, taze soğanı, sarmısağı, 1 dilim bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ve mantarları robotta iyice karıştırın. Kestaneyi ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapın. 2 kaşık zeytinyağında kızartın ve fırın tepsisine dizin. Fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için zeytinyağı, sirke ve sarmısağı bir kasede karıştırın. İçine ince kıyılmış havuç dilimlerini koyun. Köfteleri yanında sosu ile servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 500 gram kestane
* 100 gram tavuk kıyması
* 1 su bardağı mantar
* 1 taze soğan
* 1 diş sarmısak
* 1 dilim kepek ekmeği
* Tuz,
* karabiber
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu:
* 1 tutam zencefil
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1/2 küçük havuç
Yayın tarihi: 16 Mart 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/16/gny/haber,078408C7DEC243B88B7658EBBA4C40BB.html
Tüm hakları saklıdır.