kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yusuf İslam

"Peygamber Sibirya'ya gitse, ne giyerdi?"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez "Hadis hocasısın neden takım elbise giyiyorsun" diyen sanatçı Yusuf İslam'a, işte bu yanıtı verdi..
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, 100'den fazla uzmanla hadislerin yeniden yorumlanmasına yönelik çalışmalarını İngiliz haber ajansı Reuters'a anlattı. Çalışmanın bilimsel ve akademik bir plan olduğunu, kesinlikle kökten bir değişiklik içermeyeceğini söyleyen Görmez, hadislerin geldiği coğrafya ve kültürlerin artık unutulduğunu belirtti ve kökleşmiş dini inançlarla kültür arasındaki farkın, zaman ve mekâna bağlı olarak değişebileceği görüşünü savundu. Görmez, Yusuf İslam adını alan ünlü sanatçı Cat Stevens ile yaşadığı ilginç bir anıyı da görüşlerine açıklık getirmek için aktardı:

İKLİME UYGUN OLMAZDI
"Sakallıydı, başında sarık, beyaz cübbe giymişti. Bana dönerek 'Sen bir hadis öğreticisisin. Neden takım elbise gibi Batı giysisi giyiyorsun' diye sordu. Ben de; 'Bir düşün ya Peygamber Sibirya'ya gitseydi. O giysisi soğuk iklimlere uygun olur muydu hiç?' şeklinde yanıt verdim."
Haberin fotoğrafları