kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık Turu

Kısa boylu erkek kıskanç oluyor
Alman ve İspanyol bilim adamlarının, 549 erkek ve kadın üzerinde yaptığı araştırmada, "kısa boylu" erkeklerin "en fazla kıskançlık gösterenler" olduğu belirlendi. Kadınlarda ise kısa veya uzun olmanın etki yaratmadığı ortaya çıktı.

Aspirin, astımı engelliyor
İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre düzenli olarak aspirin alan kadınlarda astım hastalığına yakalanma riski yüzde 22 daha az. Brigham Kadın Hastanesi'nde yapılan araştırmaya göre aspirin aynı zamanda kalp krizi riskini ve felci de azaltıyor. Ancak doktorlar aspirin almadan doktora başvurulmasını öneriyor.

Uzun yaşam için 15 gen bulundu
ABD'DEKİ Washington Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, yuvarlak solucanlarda hayatı uzatan 25 gen tespit edildi. Bilim adamları insanda da benzer 15 gen bulunduğunu bildirdi.

Tıp Bayramı'nda şiddet uyarısı
Ankara Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı'nda hekimlerin karşılaştığı şiddeti gözler önüne serdi. 11 hastanede yapılarak hazırlanan "Hekimlere- sağlık çalışanlarına yönelik şiddet nasıl önlenebilir?" adlı rapora göre hemşirelerin yüzde 86.7'si sözel şiddete uğruyor.

Tiryaki hamilenin çocuğu antisosyal

İNGİLTERE'DE York Üniversitesi'nde 14 bin anne adayı üzerinde yapılan araştırmaya göre, günde 10 sigara içenlerin bebeği ileride antisosyal ve negatif oluyor.

Diyabete karşı D vitamini desteği
İNGİLTERE'DEKİ araştırmada, erken yaşta D vitamini takviyesi yapılan çocukların ileriki yaşlarda Tip 1 diyabete yakalanma riski yüzde 30 düşük çıktı.
Haberin fotoğrafları