kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Snuppy adlı klon Afgan tazısı, iki yaşında.

148 bin dolar veren köpeğini klonlatacak

DIŞ HABERLER
İlk klon köpeğin sahibi olan Güney Kore şirketi 148 bin dolara köpek kopyalayacağını açıkladı. İlk müşteri de hazır: Ölen pitbull cinsi köpeğinin kulağını bir buçuk yıldır saklayan ABD'li kadın.....
Bir başka köpeğin kök hücrelerinden kopyalanan ve dünyanın ilk klon köpeği olduğu iddia edilen Afgan tazısı "Snuppy," Güney Kore'nin başkenti Seul'de uluslararası haber ajanlarının karşısına çıktı. Seul'deki özel bir laboratuvarda klonlanan köpeğin sağlığının çok iyi olduğu açıklandı. Snuppy'yi klonlayan RNL Bio firmasının yetkilileri basın toplantısında bir açıklama yaparak, artık isteyen herkesin köpeğini kopyalayabileceğini söyledi. Köpek klonlamanın fiyatının 148 bin dolar olduğunu söyleyen firma yetkilileri, beş yıl içinde 500 köpek kopyalamayı amaçladıklarını kaydetti. Dünyanın ilk klon köpek siparişini ise ABD'li bir kadının verdiği bildirildi. İlk klon köpek siparişini veren ABD'li Bernann Mckunney adlı kadın, Kaliforniya'da yaşıyor McKunney, bir buçuk yıl önce ölen pitbull cinsi köpeğini kopyalatmak istiyor. 50 yaşındaki kadın, bir başka köpek saldırıp kolunu ısırdığı zaman kendisini kurtardığı için pitbull'una çok bağlanmış.

DOKUSUNU SAKLADI
McKunney, bir buçuk yıl boyunca köpeğinin kulak dokusunu ABD'deki bir biyoteknoloji firmasında sakladı. Dokuyu Seul'de faaliyet gösteren klonlama şirketine gönderen McKunney'in köpeğinin başarılı bir kopyasına sahip olma şansı ise sadece yüzde 30... Firma yetkilileri sadece köpek değil, inek gibi çiftlik hayvanlarının da klonlanabileceğini; açlık çeken ülkelere bu sayede yardımcı olabileceklerini söyledi. Öte yandan kopyalamayı etik bulmayanlar, bu çalışmaların yalnızca bilimsel boyutta kalması yönünde ısrarcı.