kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hac başvuruları 12 Mart'ta başlıyor

Yeni Haber
Hacca gitmek isteyen vatandaşların kayıt yeniletme ve ön kayıt başvuruları 12 Mart'ta başlıyor. Bu yıl yaklaşık 100 bin kişi hacca gidecek.

Bu sene hacca gitmek isteyen vatandaşlar, 12-27 Mart tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Geçen yıldan bekleyenler kayıt yeniletecek, bu yıl ilk kez başvuracaklar da ön yakıt yaptıracak. Kayıt yeniletme ve ön kayıtların tamamlanmasının ardından sadece 2008 yılı için geçerli olmak üzere 4 Nisan'da, bilgisayar ortamında kura çekimi yapılacak.

Ön kayıt yaptıranlardan çeşitli masraflar karşılığı 15 YTL alınacak, kayıt yeniletenlerden ise bu meblağ tahsil edilmeyecek. Hacca gitmeye hak kazananlar 8-22 Nisan tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracak.

Başvuru esnasında adaylar, tercih ettikleri hac kategorisini açıkça belirtecek. Herkes kayıt anında, 'otel, müstakil oda ve normal yemekli' kategorilerinden birini tercih edecek. Hac kategorileri ve ücretleri şöyle:

Normal Yemekli 1. Tip: 2 bin 200 Avro
Normal Yemekli 2. Tip: 2 bin 50 Avro
Normal Yemekli 3. Tip: bin 950 Avro
Müstakil 1. Tip: 3 bin 750 Avro
Müstakil Odalı 2. Tip: 3 bin 450 Avro
Müstakil Odalı 3. Tip: 3 bin 150 Avro
Müstakil Odalı 4. Tip: 2 bin 650 Avro

Öte yanda bu yıl, aynı odada kalacak kişi sayısı sınırlandırıldı. Buna göre Normal Yemekli 1. Tipte en fazla 5, Normal Yemekli 2. Tip ve 3. Tipte ise en fazla 7 kişi birarada kalabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sayıyı her yıl kademeli bir şekilde azaltarak, ileride bütün hacıların eşleriyle birlikte müstakil odalarda kalmasını hedefliyor.

(CİHAN)