kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yalçın Ayaydın

İndirimlere düzenleme şart, çünkü bizde tam rekabet pazarı oluşmadı

Yalçın Ayaydın, indirimleri düzenleyecek yasa çalışmasına karşı çıkanlara seslendi: Bunu müdahale olarak görmeyin, tüm dünyada yapılıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İndirimlere düzenleme şart, çünkü bizde tam rekabet pazarı oluşmadı
Ayaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Türkiye'nin hem üretici hem de tüketicinin fayda sağlayacağı bir yasal düzenlemeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Ayaydın, perakende sektöründe indirim günlerini düzenleyen yasa çalışmasına ilişkin olarak sektörün bazı oyuncularının yaptığı, perakendecinin neyi, ne zaman, ne kadara satacağına devletin karışmaması yönündeki yorumlara katılmadığını belirtti ve ekledi: "Fransa'da, İtalya'da, İspanya ve daha birçok ülkede otorite indirimi düzenlerken perakendeciler kendi koltuklarına oturulmuş hissine kapılmıyorsa Türkiye'de de bu hisse kapılmaya gerek yoktur." Yalçın Ayaydın dün yaptığı yazılı açıklamada, yorumların Türkiye'de tüm perakende sektörünü temsil ettiğini söylemenin mümkün olmadığını savunarak 2006 yılında PricewaterhouseCoopers tarafından hazırlanan raporun sonuçları hakkında bilgi verdi.

DAHA ZAMANI DEĞİL
Ayaydın, gelişmekte olan pazarlarda, piyasa dinamikleri içerisinde tam rekabet ortamı oluşmadığından ana düzenlemelerin otorite tarafından yapıldığını, piyasalar ABD'de olduğu gibi gelişip, tam rekabet pazarına geçildiğinde ise otoritenin kademeli olarak indirim dönemlerinin tespiti gibi kuralları belirlemede devreden çıkmaya başladığını, bazı tam rekabet pazarlarında ise tam olarak devreden çıkmadığı durumların bulunduğunu belirtti. Ayaydın böyle ele alındığında Türkiye'nin tam rekabet pazarı olduğunun söylenemeyeceğini ifade etti.