kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Defilenin sonundaki pankartlı geçiş, izleyenlerden alkış aldı.

Kadına şiddete karşı 'iç çamaşırı' defilesi

Öner ÖNGÜN
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen defileye, "Ayrıldığım eşimden şiddet görüyordum" diyen eski manken Korel Kubilay da destek verdi..
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önceki gece Ottomans'taki Q Jazz Bar'da gerçekleştirilen "Kadına Şiddete Hayır" defilesi Suwen firmasının tasarımları ve iç giyimleri ile yapıldı. 7 yıl sonra yeniden podyumlara dönen manken Korel Kubilay, eski eşinden şiddet gördüğü için iç çamaşırı defilesine çıkmayı kabul ederek bu özel güne destek verdiğini açıkladı.

SAY'A MESAJ...
Kubilay, "Ayrıldığım eşim bana şiddet uyguladığı için kendimi bu defileye destek vermek zorunda hissettim" ifadesini kullandı. Şu sıralar Fazıl Say'la birlikte olduğunu söyleyen Kubilay, ünlü piyanistin kendisi için sarfettiği "Tanımıyorum" sözlerine ise çok bozuldu. Siyah bir iç çamaşırla piyano önünde dans eden güzel mankenin piyanoya sırtını dönmesi "Fazıl Say'a gönderme" olarak yorumlandı. Gecenin sunuculuğunu Gazinocular Kralı merhum Fahrettin Aslan'ın oğlu Mehmet Aslan yaptı. Oyunculuktan sonra sunuculuğada el atan Aslan'ın heyecanı her halinden belli oluyordu. İç çamaşırı defilesi, davete katılan erkek misafirlerin büyük ilgisini çekerken defilenin sonunda mankenlerin "Kadına Şiddete Hayır" pankartı ile sahneye çıkması alkış aldı.

KIZILAY'A BAĞIŞ
Banu Ergin ve Selim Akar'ın proje danışmanlığı yaptığı gecede defileden önce yapılan ödül töreninde Kızılay Kadın Kolları adına Yılın Kadını Ödülü'nü Gülay Kuriş aldı. Ödülünü Pınar Eczacıbaşı'nın elinden alan Gülay Kuriş, oldukça heyecanlanırken "Dünya Kadınlar Günü"nde böyle bir ödül aldığı için çok duygulandığını sözlerine ekledi. Defilenin sonunda gerçekleştirilen tablo müzayedesinde ise satılan 4 tablodan toplam 50 bin YTL gelir elde edildi. Gelir Kızılay'a bağışlanırken gece flamenko dans gösterisi ile sona erdi.
Haberin fotoğrafları