"ŞammazUsta" Konya'nın tanınmış "esnaflokantalarından." Büsan'da. (Büyük Sanayi) "Çevresinde" 750 işletme var. Binlerce işçi çalışıyor. Öğle vakti Şammaz Usta "tıklımtıklım."
Şammaz Karakuş "15yaşındaçalışmayabaşlamış." 60'ı çoktan devirmiş. Hala "etliekmekvekebapüzerine" çalışıyor.
Lokantanın duvarında koca bir yazı: "Ateşinedayanabileceğinkadargünahişle." - Şammaz Usta nedir bu yazı? - Müşterilereufakbiruyarı.
Müşterilerden biri diyor ki: - OrhanBaba'nın(Gencebay)dediğigibi,hatasızkulolmaz...Herkesingünahıvardır...Amabudünyadaişleyeceğingünah,ötekidünyadaateşinedayanabileceğinkadarolsun. Şammaz Usta masaya önce "etliekmek" getiriyor. Bildiğimiz "etlipide" nin, Konya usulü olanı. Üstüne de "kalınbirdilimtereyağı" koyuyor. Biz "kolesterol" diye itiraz ederken... Lokantadakiler "buradakolesterololmaz" diyorlar. - Nasıl olmaz? - Yemektensonraherkesişininbaşınakoşacak...Akşamakadarçalışacak...Çalışaninsandakolesterolmükalır?