Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı bir tavaya koyun ve kısık ateşte çevire çevire pişirin. Soğanlar kendi suyunu iyice çekince 2 kaşık tereyağını, tuzu, kesme şekeri ve sirkeyi ekleyip, karıştırın. Tavada çeşitli aralıklarla çukurlar açın. Yumurtaları bu çukurlara kırın. Tavanın kapağını kapatarak yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin. Üzerine kırmızıbiber serperek, servis yapın!
MALZEMELER 5 kişilik* 1 kilo soğan
* 2 kaşık yağ
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 adet kesme şeker
* 5 yumurta
Yayın tarihi: 8 Mart 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/08/gny/haber,F905A05CFB004977BF803DCEFB8F9D2C.html
Tüm hakları saklıdır.