kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Besmeç

Kıyma ve soğanı iyice yoğurun. Bulgur, salça, domates, tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve maydanozu katıp, bulgurlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika daha yoğurun. Yoğrulmuş harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yassı köfte şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, her iki tarafları da kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1/2 kg. kıyma (yağlı)

* 1 adet soğan (rendelenmiş)

* 300 gr. bulgur (köftelik)

* 2 çorba kaşığı salça

* 2 adet domates (rendelenmiş)

* Tuz

* karabiber

* pul kırmızıbiber

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)