kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Samime Sanay

Ersoy'la Sanay arasında 'Su'dan tartışma!

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
'Popstar Alaturka'da 'Engininde Yavaş Yavaş' adlı parçayı okuyan bir yarışmacının 'su yürür' yerine 'su uyur' demesi, Bülent Ersoy'la Samime Sanay'ı kapıştırdı. Ersoy'un şarkıyı Sanay'dan dinlediğini söyleyen yarışmacıya, "Boşver onu" demesi Sanay'ı çok kızdırdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ersoy'la Sanay arasında 'Su'dan tartışma!
'Popstar Alaturka' adlı yarışmanın geçtiğimiz haftaki bölümüne, her zaman olduğu gibi yine Bülent Ersoy'un yaptığı açıklamalar damgasını vurdu. Ünlü sanatçı, Sadettin Kaynak'ın 'Enginde Yavaş Yavaş' adlı parçasını seslendiren bir yarışmacının, şarkının bir bölümünde 'su yürür' yerine 'su uyur' demesi üzerine küplere bindi. Ersoy yarışmacıya "Bu parçayı bu şekilde okumayı kimden öğrendin?" diye sorunca, aldığı yanıt "Samime Sanay'dan" oldu. Çok sinirlenen Diva, "Sen boşver Samime Sanay'ı. Bu eserin kaynağı Müzeyyen Senar'dır ve o parçanın bu kısmını 'su yürür' diye okur" dedi.

KÜÇÜK DÜŞTÜM!
Samime Sanay, Bülent Ersoy'un bu sözlerine yanıt vermekte gecikmedi. Ersoy'un kendisini milyonlarca insanın önünde küçük düşürmeye çalıştığını söyleyen Sanay şöyle konuştu: "Müzeyyen Senar çok iyi bir sestir ama edebiyatçı değildir. Onun birçok bestede, telaffuzunda farklılıklar var. Bülent Ersoy usta-çırak ilişkisine alışkındır ama ustalar edebiyatçı değildir. Ben radyoda yetiştim ve radyo kütüphanesinden aldığım notaya itibar ederim. Bu şarkıyı yeni albümüme koyarken 'su uyursa ayın ışığını yansıtır' diye düşündüm ve o yüzden bu şekilde okudum."

USTA KESİLDİLER!
Ersoy'un canlı yayında, "Boşver Samime Sanay'ı" demesine içerlediğini belirten Sanay sözlerini şöyle sürdürdü: " Samime Sanay boşverilecek biri mi? Benim eğitimim ve kariyerim Bülent'ten fazladır. Ben TRT'de yetiştim, konservatuvarlıyım. Oysa Bülent Ersoy'un eğitimi yok. Sadece kendini musiki cemiyetinde yetiştirmiş. Maalesef artık ilkokul ve ortaokul diploması olan herkes ekranlarda söz ustası oldu. İnsanlar da bunları dinlemek zorunda kalıyor."

Enginde yavaş yavaş
Günün minesi soldu
Derdim bana arkadaş
Bugün de akşam oldu
Gölgeler indi suya
Kuşlar vardı uykuya
Gurbeti duya duya
Bugün de akşam oldu
Su uyur fısıldaşır
Gider yare ulaşır
Yolcu yolda yaraşır
Bugün de akşam oldu
Söz: Vecdi Bingöl
Beste: Sadettin Kaynak
Haberin fotoğrafları