kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Uluslararası Af Örgütü Hrant Dink adına panel düzenledi
00:55
Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Uluslararası Af Örgütü, gazeteci Hrant Dink'in adına ''Hrant için, Adalet İçin'' başlığı altında bir panel düzenledi.

Londra'da yapılan panel öncelikle yazar ve yayıncı Nouritza Matossian tarafından hazırlanan ve Hrant Dink'in hayatı ve görüşlerini içeren 50 dakikalık bir belgeselin gösterimiyle başladı.

Daha sonra yapılan panelde söz alan ilk konuşmacı olan Türkiye üzerindeki araştırmalarıyla tanınan Andrew Gardner, Hrant Dink'in tehditlere rağmen devlet tarafından korunmadığını ve bir cinayete kurban gittiğini savundu.

Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi üzerinde de eleştirilerde bulunan Gardner, Türkiye'de bazı çevrelerin yaşananlardan ders almadığını savundu.

Uluslararası Af Örgütü Gazeteciler Ağı başkanı Ümit Öztürk de Dink'in son derece cesur bir gazeteci olduğunu, belirtirken, Türkiye'de basın ve yayıncılık üzerindeki baskıların sürdüğünü, milliyetçilik akımlarının da ülkenin her yerinde yayılmakta olduğunu öne sürdü.

Yazar ve yayıncı Nouritza Matossian ise Dink'in tuzağa düşürülüp öldürüldüğünü, bu nedenle hazırladığı belgeselde panele katılanlara onu yeniden yaşatmayı hedeflediğini söyledi.

Matosisan'ın önerisiyle panelin sonunda Hrant Dink'in anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.