kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Acun'a Yeni Aktüel'den yalanlama

Yeni Haber
"Var mısın yok musun" yarışmasıyla ilgili haberi yalanlayan Acun'a Yeni Aktüel'den açıklama geldi. İşte açıklama...

Yeni Aktüel'den Özsel Tortop, haberle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Var mısın Yok musun yarışmasıyla ilgili yaptığım haberde "Bankacı Hamdi Bey"in daha önce Acun Firarda programındaki "gizemli kameraman Feridun" olduğunu, yapım şirketinde stüdyo şefi olarak çalışan Birol Doğan'ın aynı zamanda yapım şirketinin basın halkla ilişkilerini de yürüttüğünü yazmıştım.

Ancak Acun Ilıcalı'nın bugün yaptığı açıklama üzerine haberi yalanlanan gazeteci olarak açıklama yapma gereği duydum.

Öncelikle haberimde Birol Doğan ile ilgili yazdığım her kelime, kaynağı belli olmayan bir bilgi değil, bizzat Birol Doğan ile yaptığım telefon görüşmeleri sonucunda yazılmıştır. Telefon görüşmeleri Acun Ilıcalı'nın yardımcısı Tanem Sivar'ın da bilgisi dahilindedir.

Aslında bu yalanlamayı beklemiyordum dersem yalan olur. Zira Birol Doğan, gizemli banka müdürü Hamdi Bey'in kendisi olduğunu açıkladığımız taktirde, bunu rahatlıkla inkâr edebileceğini telefon görüşmemizde zikretmişti.

Ancak unutmamalı ki, elimizde telefon görüşmelerinin bant kaydı mevcuttur. Diledikleri taktirde Acun Ilıcalı dahil olmak üzere herkes bu kaydı dinleyebilir."

Açıklamada, Yeni Aktüel gibi Türk basın tarihinde saygın bir yeri olan haber dergisinin, sağlam temellere ve de "kayıtlara" dayanmadan böylesine iddialı bir haberi yayınlamayacağı vurgusu yapıldı.