kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tipi altında harekât

PKK'nın ana karargâhları ve lider kadrosundan bazı isimlerin bulunduğu Kuzey Irak'taki Zap bölgesinde harekât -20 derece soğukta ve tipide güçlükle sürdürülüyor. Şehit sayısı 19'a yükseldi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tipi altında harekât
PKK'nın 1991 yılında 'Zap Cumhuriyeti' adı altında devlet ilan ettiği ve stratejik konumu nedeniyle rahatça yerleşerek lojistik, eğitim, saldırı amaçlı kullandığı bir merkez haline gelen Zap bölgesinde Türk birliklerinin terör örgütüne yönelik operasyonu -20 derecede yoğun kar ve tipi altında devam ediyor. Türk askerinin kara harekâtı kapsamında üç koldan kuşattığı Zap bölgesindeki PKK'lılarla sıcak temas sağlanıyor. Bölgeye yönelik topçu atışları da sürüyor. Bölgedeki operasyon özellikle Şıkefta ve Çiyaye Reş'te yoğunlaştırıldı. Birlikler, gerek hava koşulları, gerekse PKK'lıların "bubi tuzakları" nedeniyle daha temkinli ilerliyor. Buna karşın asker Zap bölgesinde 25, Hakurk bölgesinde ise 40 kilometre kadar ilerleyerek, bazı önemli hâkim tepeleri ele geçirdi.

'O GÖRÜNTÜLER SAHTE'
Irak ordusuna bağlı olan peşmergelerin daha önce Amerikan askerlerinin Türkiye- Irak sınırında kullandığı zırhlı araçlarla gezdikleri dikkat çekti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada ise Kuzey Irak'ta harekâtı sürdüren bir birliğe gece, uzun menzilli silahlarla ateş açıldığı, 2 askerin şehit olduğu belirtildi. Harekâtın başından bu yana verilen şehitlerin sayısı 19'u buldu. PKK'lılar, püskürtüldü ama kaçının etkisiz hale getirildiği hava koşulları nedeniyle tespit edilemedi. TSK, teröristlerin geçişini kolaylaştırmak amacıyla "başka bölgelerden" gruplar geldiğini ve bunların da takibe alındığını vurguladı.

YENİ KONTROL NOKTASI
PKK'ya yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde harekâtta düşürülen helikopter olduğu iddiasıyla yayınlanan görüntülerin ise 11 yıl önce çekildiği açıklandı. Türkiye tarafında da sınıra yakın bölgelerde askeri güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözleniyor. Sınır hattında bulunan kontrol noktalarında güvenlik önlemleri iki katına çıkartılırken, asker, sınır hattına yakın bölgelerde yeni kontrol noktaları oluşturmak için hazırlık çalışmaları yapıyor.

ABD: Türk ordusu bizden izin istemez
ABD Genelkurmay Başkanlığı Harekât Başkanı Korgeneral Carter Ham, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, operasyonlar için ABD ordusundan onay istemesinin söz konusu olmadığını söyledi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nick Burns ise Iraklı Kürt liderlerin, PKK'nın faaliyetlerine karşı sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

PKK'ya İngiltere'densınır dışı darbesi geldi
PKK'YI
, terör örgütü olarak kabul ettiği için, faaliyetlerini yasaklayıp, örgütünmal varlıklarının dondurulması kararı alanİngiltere, örgütün finans faaliyetlerini yürüten "Dr. Hüseyin" kod adlı Selman Bozkur'u sınır dışı etti. Mal varlığına da el konulan Selman Bozkur'un, Fransa'ya geçtiğitahmin ediliyor.

Kürt parlamentosu: Türk askeri üsleri kapatılsın
PKK'ya yönelik kara operasyonunu görüşmek üzere toplanan Irak hükümeti Türkiye'nin askerlerini derhal çekmesi istedi. Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ, "Bakanlar Kurulu, Türkiye'nin askerişgalini kınamaktadır" dedi. Bölgesel Kürt Parlamentosu da Kuzey Irak'taki askeri üslerin kapatılması kararı aldı.

Bu cuma namazındaaskere dua edilecek
DİYANET İşleri Başkanlığı, müftülüklere yazı göndererek, şehitler ve TSK'nınIrak'ın kuzeyinde sürdürdüğü kara harekâtına katılan askerlerin sağ salim memleketlerine dönmeleri için cuma namazı sonrası dua edilmesini istedi. 29 Şubat'ta kılınacak cuma namazının ardından şehitlerve askerler için dua edilecek.
Haberin fotoğrafları