kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Soruları hazırlayan kurulun başkanı Yrd. Doç. Emre Alkan (solda) öğrencilerin, çoktan seçmeli soruları çözmekte zorlanmadığını, ancak yazılı açıklama yapılan bölümde 'takıldıklarını' söylüyor.

Matematik olimpiyatları 'Koç'ların omuzlarında

Pervin KAPLAN / HABER MERKEZİ
Rektörü de bir matematikçi olan Koç Üniversitesi'nin öğrencileri, Liselerarası Matematik Olimpiyatları'nın ikincisini düzenliyor. Birinciye bin YTL para ödülü var..
İstanbul Liselerarası Matematik Olimpiyatları'nın (ILMO) ikincisi Rektörü Attila Aşkar'ın da matematikçi olduğu Koç Üniversitesi Bilim Topluluğu Kulübü tarafından düzenlenecek. İlk kez bir öğrenci kulübü tarafından düzenlenen olimpiyatlarda amaç gençlere matematiğin korkulacak bir şey olmadığını, keyif verdiğini göstermek ve sevdirmek. Olimpiyatları düzenleme fikrinin öğrencilerden geldiğini söyleyen Rektör Aşkar, "Biz sadece öğrencilere gölge etmemeye çalışıyoruz" dedi. Aşkar, birincilik kazanan öğrenciye bin YTL para ödülü verileceğini belirterek "Başta para olayını desteklemedim ama öğrenciler 'teşvik etmek için iyi olur' diyerek, beni ikna ettiler" diye konuştu.

İKİ AŞAMALI YARIŞ
Önümüzdeki yıllarda Olimpiyatlara sadece İstanbul'daki değil, tüm illerdeki liselerden katılım sağlanacak. Son başvuru tarihi 20 Şubat çarşamba olan olimpiyatlardaki para ödülü ise birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 YTL olacak. Olimpiyat iki aşamalı bireysel sınavdan oluşacak. 9 Mart'ta yapılacak birinci aşama sınavı 36 çoktan seçmeli sorudan oluşan test olacak. Öğrencilere 3 saat 30 dakikalık zaman tanınacak. Bu sınav sonucunda ilk 40 öğrenci belirlenip, ikinci aşamaya katılmaya hak kazanacak. 6 klasik tarzda sorudan oluşan ikinci aşama 16 Mart'ta yapılacak. Sonuçlar soruları hazırlayan öğretim görevlileri ve asistanlar tarafından değerlendirilecek. Sorular, sayılar teorisi, analiz, cebir, kombinatorik, geometri konularından oluşacak.