Şu an
16 Şubat 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
16 Şubat 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Moreish'te yemek servisinden sonra masalar kaldırılıp, kulüp ortamı yaratılıyor.
Okullu aşçılardan cesur yemekler
Londra ve Avustralya'da aşçılık eğitimi alan Coşkun Uysal ile Esra Muslu'nun açtıkları Moreish adlı küçük restorandaki yemek adlarını anlamak için tatmak lazım. Bizden söylemesi: Et ve balığın evliliği mutlu sonla bitiyor. ...
Yaşam dosyaları
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
2008 için yıldızlar ne diyor?
2008 yılında sizi neler bekliyor, yıldızlar sizin için ne öngörüyor? Yeni bir aşk mı, yeni bir iş...
Buyrun kaburga sofrasına
Diyarbakır yemeklerini tatmak için oraya gitmek şart değil. Erenköy'deki Kaburgacı Mehmet Usta'nın lokantasında bostane salatasından içli köfteye, kaburga dolmasından yayık ayranına kadar kendinizi yerel yemekler geçidinde gibi hissedebilirsiniz. ...
Şarabın tozunu, çizburgerin konservesini yaptılar
İsveç'te bir şirket, tarihte ilk defa çizburgeri konserve kutusuyla müşterilerine sundu. Şirket, sıcak suya atılıp iki dakikada hazır hale gelen burgerlerin dışında, şarabı toz halinde sunuyor, tamamen sıvılaştırılmış yiyecekler hazırlıyor. ...
Çikolatanın 'haute couture'ü İstanbul'da
Dünyanın 60'dan fazla ülkesine satılan, Venezüella'dan Madagaskar'a, pek çok ülkede kakao üreten Fransa'nın 85 yıllık çikolatası Valrhona, Türkiye'deki ilk mağazasını açtı. Fransa'da Lyon yakınlarındaki Hermitage kasabası, üzüm bağları ve şarapçılıkla olduğu kadar Valrhona çikolata fabrikası ve ...
Brasserie için Paris'e gitmeye gerek kalmadı
İstanbul'un ilk gerçek brasserie'si La Brise, Asmalımescit'te hizmet vermeye başladı. Alt katta küçük bir de barı olan La Brise'de soğan çorbasından ekşi lahana çorbasına kadar bütün yemekler Fransız mutfağından seçilmiş. ...
Manzara güzel ama ya yemekler?
Gümüşsuyu'ndaki Pucci Plus'ın portakallı ördekten Ayaspaşa kebabına kadar uzanan mönüsü çok zengin ama yemekler özen istiyor. Mekânın içinde 'Sushi Banchi' adlı bir suşi restoran da var. İstanbul'un gözde semtlerinden Gümüşsuyu, yıllarca yeme içme dünyasını bünyesinden uzak tutmuştu. ...
Finger Food: Parmakla yenen yiyecekler
Sandviç, hamburger, dürüm, piliç kanat gibi elle yenen yiyecekler, büfeden restorana da taşındı. Etlerinin kalitesi ve spesiyalleriyle dikkat çeken 'bi buçuk' adlı restoran da bu konseptin uygulayıcılarından. İnsanoğlu kaşık, çatal ve bıçağı keşfetmeden önce yiyecekleri eliyle koparıp ağzına ...
Paella da brunch mönüsüne girdi
Geç kahvaltı ile erken öğle yemeğinin birleşiminden oluşan 'brunch', pazar günleri ailece vakit geçirmenin en keyifli yollarından biri. Poğaçadan jumbo karidese kadar hiçbir şeyin eksik olmadığı brunch sofralarına bir yenisi daha eklendi: Paella-sangria ikilisi klasik brunch keyfine farklı bir soluk ...
Anne usulü tarif defteri, modern yemek kitabı oldu
Gamze Bursa'nın Net 425 g. isimli yemek kitabı, lezzetli tarifleri ve görselliğiyle dikkat çekiyor. Bursa, 20 yıllık 'anne usulü' yemek defterini, modern bir kitaba dönüştürmüş. Birkaç yıl öncesine kadar yemek kitaplarında en çok aranan şey, içindeki tariflerin lezzetli, pratik ve bilindik olmasıydı. ...
20 dakikada aşure
Bugün 19 Ocak, yani paylaşım ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Aşure Günü. Bugün evlerde, büyük tencerelerde aşure pişirilip komşulara dağıtılacak. Evet, komşular aşure bekler ama özellikle çalışan kadınlar zaman darlığından pişirmeye vakit bulamayabilir. ...
Sıcak ortamlarda yemenin tadı başka
Kuzguncuk'taki deniz ürünleri restoranı Kosinitza'daki spesiyaller, burasının sıradan bir mekân olmadığını gösteriyor. Bu küçük ve sevimli restoranda karides yaprak pane, taze ahtapot ızgara, baby kalamar şişi denemekte fayda var. ...
Diğer Gurme Haberleri
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Pazar yerinde çıtır balık
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Ayvalık'ta denizden ne çıksa yenir
Şaraplar şişeyle değil, kadehle
Mönüde masaj da var
Yazarlar
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Atilla Dorsay
Alışveriş
Seksi... Erkeksi, bir o kadar da
Tüvit ceket, fötr şapka, triko süveter, kumaş pantolon, yelek, smokin ceketi... Çoğunlukla erkeklerin kullandığı bu ...
Yazlık kıyafetler kışın da giyilir!
Yeni sezon ürünleri vitrinlerde yer almaya başladı. Bunların arasında beğendiklerinizi havaların ısınmasını beklemeden, ...
Aksesuarda denge gerek
Coco Chanel, "Son taktığın aksesuarı çıkartırsan daha şık olursun," demiş. Haksız da sayılmaz. ...
Spor
Çeyrek altın
Fenerbahçe, Rize'de ilk golü yedi ama devre sonundaki çeyrek saate sıkıştırdığı dört golle maçı kopardı. ...
Provokasyon
F.Bahçe asbaşkanı Mahmut Uslu, Galatasaraylı Hazinedaroğlu'nun, maç öncesi Rize başkanını arayıp hakem için şaibeli ...
Hakkını vereceğim
"Aldığım paranın hakkını sonuna kadar vereceğim. Burada Şampiyonlar Ligi'nde oynadıktan sonra da İngiltere veya ...
Cuma
Uzakdoğu mutfağı
Tatlı ekşi soslu tavuk, altılı suşi roll, karidesli noodle, biraz da sake... Başta Çin, Japon ve Tayland olmak üzere ...
Vizyonda acı var
Bu hafta sinemalar kan, panik ve gözyaşı dolu filmlere ev sahipliği yapacak. Daniel Day-Lewis'li Kan Dökülecek, ...
Yeni nesil stand-up'çılar
Kimi karikatürist, kimi tiyatrocu, kimi ise radyocu. Ortak özellikleri artık stand-up yapıyor olmaları. ...
Dünya
Kosova'dan vazgeçmeyiz
Sırp lider Tadiç yemin töreninde her ne pahasına olursa olsun Kosova'nın sınırları içinde kalması için uğraşacaklarını ...
'Seçimin sonucu kâhinlere kaldı'
Kıbrıs Rum kesimi yarın yeni liderini seçmek için sandık başına gidiyor. Son anketlere göre liderlerin alacağı oylar ...