Şu an
26 Ocak 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
26 Ocak 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Pucci Plus'ın alt katındaki teras, kışın kış bahçesi olarak kullanılıyor.
Manzara güzel ama ya yemekler?
Gümüşsuyu'ndaki Pucci Plus'ın portakallı ördekten Ayaspaşa kebabına kadar uzanan mönüsü çok zengin ama yemekler özen istiyor. Mekânın içinde 'Sushi Banchi' adlı bir suşi restoran da var. İstanbul'un gözde semtlerinden Gümüşsuyu, yıllarca yeme içme dünyasını bünyesinden uzak tutmuştu. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Finger Food: Parmakla yenen yiyecekler
Sandviç, hamburger, dürüm, piliç kanat gibi elle yenen yiyecekler, büfeden restorana da taşındı. Etlerinin kalitesi ve spesiyalleriyle dikkat çeken 'bi buçuk' adlı restoran da bu konseptin uygulayıcılarından. İnsanoğlu kaşık, çatal ve bıçağı keşfetmeden önce yiyecekleri eliyle koparıp ağzına ...
Paella da brunch mönüsüne girdi
Geç kahvaltı ile erken öğle yemeğinin birleşiminden oluşan 'brunch', pazar günleri ailece vakit geçirmenin en keyifli yollarından biri. Poğaçadan jumbo karidese kadar hiçbir şeyin eksik olmadığı brunch sofralarına bir yenisi daha eklendi: Paella-sangria ikilisi klasik brunch keyfine farklı bir soluk ...
Anne usulü tarif defteri, modern yemek kitabı oldu
Gamze Bursa'nın Net 425 g. isimli yemek kitabı, lezzetli tarifleri ve görselliğiyle dikkat çekiyor. Bursa, 20 yıllık 'anne usulü' yemek defterini, modern bir kitaba dönüştürmüş. Birkaç yıl öncesine kadar yemek kitaplarında en çok aranan şey, içindeki tariflerin lezzetli, pratik ve bilindik olmasıydı. ...
20 dakikada aşure
Bugün 19 Ocak, yani paylaşım ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Aşure Günü. Bugün evlerde, büyük tencerelerde aşure pişirilip komşulara dağıtılacak. Evet, komşular aşure bekler ama özellikle çalışan kadınlar zaman darlığından pişirmeye vakit bulamayabilir. ...
Sıcak ortamlarda yemenin tadı başka
Kuzguncuk'taki deniz ürünleri restoranı Kosinitza'daki spesiyaller, burasının sıradan bir mekân olmadığını gösteriyor. Bu küçük ve sevimli restoranda karides yaprak pane, taze ahtapot ızgara, baby kalamar şişi denemekte fayda var. ...
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Gümüşsuyu'nda yeni açılan Topaz, İstanbul'un en pahalı ve iddialı restoranlarından. Maine ıstakoz, levrek gibi deniz ürünlerinin yanı sıra vişneli yaprak sarma gibi klasik Türk mutfağı yemekleri de var. Yeme içme sektörünün yerinde saydığını söyleyenler var; ben onlara katılmıyorum. ...
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Yılbaşında hindi yemek, artık bizde de bir gelenek haline geldi. Üstelik pek çok ünlü mekân, kendi özel yöntemleriyle hazırladıkları hindiyi evlere kadar getiriyor. Sofranızda iç pilavlı, kestaneli ve bademli bir hindiye yer açmak isterseniz, sipariş vermek için geç kalmış değilsiniz. ...
Pazar yerinde çıtır balık
İstinye Pazarı'ndaki Balıkev adlı lokantada, içki ve meze yok, ama malzemeler hiç beklemeden satıldığı için taze balık yemenin keyfini çıkartabilirsiniz. Bu kadar lüks bir yerde bu kadar uygun fiyatlarda balık yemek de şaşırtıcı. İstinyepark alışveriş merkezi, benzerlerinden oldukça farklı. ...
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
Bir Japon suşi ustasının 10 yıllık çıraklık dönemi sonunda 'usta' sıfatını hak ettiği söylenir. Gerçekten de iyi bir suşi barında işinin erbabı ustayı seyretmek keyiftir. Bir zamanlar lonca teşkilatı dimdik ayaktayken, bizde de her mesleğin kesin ve katı kuralları varmış. ...
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Dünyada hatırı sayılır üne sahip bir İtalyan şarap firmasının genç yöneticisi Gaia Gaja, son yıllarda en yaygın trendin bağ satın alıp şarap üretmek olduğunu söylüyor. Markasının tanıtımı için İstanbul'a gelen Gaja, şarapları ve şarapçılıkla geçen hayatını anlattı. ...
Diğer Gurme Haberleri
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Ayvalık'ta denizden ne çıksa yenir
Şaraplar şişeyle değil, kadehle
Mönüde masaj da var
Kırmızı üzümden beyaz şarap
Kasapta seç, önünde ye!
Başka türlü bir meyhane
Yemeyenin lokumunu yerler
Bit Pazarı'nda Esnaf Lokantası
Yazarlar
Sunay Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Refik Durbaş
Alışveriş
Zayıf görünmek için hileler
Kış döneminde alınan fazla kilolar bol kazakların ve mantoların altına saklandı. Ama artık bahar ayları kapıda. ...
Hesaplı alışverişin sırları
Moda tutkunlarının en büyük rüyası, bütçeyi sarsmayan hesaplı alışverişler yapmak. Bunun için seri sonu mağazaları güzel ...
İhtiyaçları tamamlama zamanı
Karşı konulmaz indirimler başladı. Bu zorlu dönemi az zararla atlatmak istiyorsanız, öncelikle ihtiyaçlarınızı ...
Spor
İkinci Kalli depremi
Beşiktaş maçı öncesi Hakan ve Lincoln'ü kadro dışı bırakan Feldkamp dün de, 4 transfer yapılmazsa ayrılacağını söyledi ...
Şampiyonun sonu
Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi Süreyya Ayhan'ın spor hayatı bitti. Milli sporcuya doping kurallarının ikinci ihlali ...
Beşiktaş'a küstüm!
Beşiktaş Onursal Başkanı Seba'dan camiayı üzecek şok sözler: "Camiaya bir küskünlüğüm var; bunu saklayacak değilim. ...
Cuma
Çay saati
Taze demlenmiş çayın yanı sıra kek, börek, kurabiye ve pastalarla zenginleştirilen çay davetleri, eski ...
Küçüklere Red Kit büyüklere Ulak
Bu hafta gösterime giren iki çizgi filmden Red Kit: Batıya Hücum'da Vahşi Batı'nın en hızlı silahşörü, kendisini ...
Sihirli incelik hileleri
Kış aylarında birçok kadın kaçınılmaz olarak kilo alıyor. Siz de aynı sorundan muzdaripseniz, birkaç hileyle ...
Dünya
Değişiklik Müslümanlara yarayacak
Laiklik bir kez daha Fransa'da tartışılıyor. Değişiklik sayesinde Müslüman cemaat Fransız hükümetinden maddi destek ...
Hillary de Ermeni oylarının peşinde
Demokratların Başkanlık adayları, Ermeni iddialarını seçim malzemesi yaptı. Obama'dan sonra Clinton da 'soykırımı ...