kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Kudüs'te, iki saldırıda bir İsrailli ile 2 Filistinli öldü
01:27
Kudüs'te, gece yarısına doğru meydana gelen ve Filistinlilerce düzenlendiği bildirilen iki ayrı saldırıda bir İsrailli ile saldırıyı düzenlediği belirtilen 2 Filistinli öldü, biri kadın 3 İsrailli de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kudüs'ün kuzeyindeki Arap mahallesi Şuhafat'ın giriş kısmında, biri kadın iki İsrailli, henüz kimliği bilinmeyen Filistinlilerce açılan ateşte ağır yaralandı. Yaralananlar, hemen Hadassah Ein Kerem hastanesine kaldırılırken, ağır yaralı erkeğin öldüğü bildirildi. İsrailli kadının durumunun da ciddi olduğu belirtildi.

İki saldırgan, İsraillilerin üzerine ateş açtıktan sonra kaçtı. Polis, bölgeyi çember altına alarak, helikopterler desteğinde kaçanları aramaya başladı.

Bu saldırı ile eş zamanlı olarak, Batı Şeria'da, Kudüs ile El Halil arasındaki Kfar Etzion Yahudi yerleşiminde, bir "Yeşiva"ya (dini öğretim okulu) giren iki Filistinlinin, 2 öğrenciyi bıçakla öldürüldükleri kaydedildi. Bıçakla yaralanan 3 öğrencinin ise durumlarının ciddi olmadığı bildirildi.

El Fetih'in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı, saldırının sorumluluğunu üstlendi. Örgütten bir yetkili, gazetelere "Kara Eylül" eylemcilerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Yeşiva baskınını da yine iki kişinin gerçekleştirdiği bildirildi. Yeşiva binasına giren saldırganların birinde silah, diğerinde bıçak bulunduğu belirtilirken, bazı öğrenciler ve bir yöneticinin, içeri dalan Filistinlilerle mücadele ettiği, bu sırada 2 öğrencinin bıçakla yaralandığı, okul yöneticisinin ise iki Filistinliyi vurarak öldürdüğü kaydedildi. Yeşiva'nin bulunduğu alana çok sayıda asker gönderildiği ve olayın incelendiği kaydedildi.