Tencereye unu, mısır ununu ve şekeri koyup, karıştırın. Yumurta sarısını ve sütü ilave edin. Ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı, limon kabuğunu ve margarini koyup, mikserle 5 dakika çırpın. Reçelin tanelerini ayırın. Reçelin suyunu muhallebiye ilave edin ve ardından kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerine vişne tanelerini koyun. Badem ve fıstık krokanla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik
* 1 litre süt
* 2 çorba kaşığı mısır unu
* 1 çorba kaşığı un
* 100 gr. margarin
* 1 su bardağı şeker
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 paket badem krokan
* 1 paket fıstık krokan
* 1 paket vanilya
* 1 yumurta sarısı
* Nane yaprağı
* 1 su bardağı vişne reçeli
Yayın tarihi: 25 Ocak 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/25/gny/haber,0924BF841B984B81B5D7E3EAAA57BE33.html
Tüm hakları saklıdır.