kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YAVUZ DONAT

Pirinç sirkesi

Çin Büyükelçiliği'ne saat 19.30'da gittik.
Önce ayaküstü sohbet.
Saat 20.00'de yemek masasına geçtik.
Kalktığımızda saat 23.00'e geliyordu.
"Çeşit çeşit yemek" yedik. Mönüde "10 çeşit" yazılıydı.
Masada "pirinç sirkesi" de vardı.
Büyükelçi sirkeyi "köpekbalığı yüzgeci çorbasına" dökmemizi önerdi.
Çin'in özellikle 2 eyaletinde halk "her yemeğe sirke katarmış."
Kahvaltıda, öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka sirke olurmuş.
Büyükelçi:
- İki eyalette (isimlerini de verdi) sirkesiz yaşanmaz.
- Sayın büyükelçi pirinç sirkesinin özelliği nedir?
- Kalp ve damara iyi gelir... Kolesterolü düzenler... Kalp krizi riskini azaltır... İlaç gibidir.
Masada, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin eski dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu da vardı.
"Kalp hocası" Çorapçıoğlu'na sorduk:
- Ne diyorsunuz?
Çorapçıoğlu yanıt vermedi.
Ve önündeki sirkenin tamamını çorbasına döküverdi.