kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sophie Ripley

Haber Turu

Fotoğraf bebeğin hayatını kurtardı
Tracey ve David Ripley (43) çifti, bir akşam fotoğraf albümlerine bakarken bir şey dikkatlerini çekti. Üç yaşındaki ikiz kızlarından Sophie'nin bir gözü, kızkardeşi Molly'ninkinden farklıydı. Sophie'nin sol gözünde siyah bir nokta vardı. Flaşlı çekimlerden dolayı göz üzerinde oluşan "kırmızı nokta," Sophie'nin fotoğrafında siyahtı. Ertesi gün kızlarını hemen Shiregreen kentindeki aile doktoruna götüren çift, siyah noktanın tehlikeli bir kanserin (retinag liyomu) tümörü olduğunu öğrendi. Kanserin yayılmasını önlemek için küçük Sophie'nin sol gözü alındı.

13 yaşındaki çocuğu taciz etti
İki çocuk annesi kadın, 13 yaşındaki çocuğa cinsel eylemlerde bulunmaktan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Preston kenti mahkemesinde görülen son duruşmada, Alexandra Tattersall'ın (31) cinsel eylemleri 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğunun gözü önünde yaptığı vurgulandı. Çocuklar eve geldikten sonra kadının önce sutyenini sonra iç çamaşırlarını çıkarıp çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ve bağırdığı belirtildi. Daha sonra eve giden çocuk durumu ailesine anlattı. Polise önce "şaka yaptım" diyen kadın, mahkemede "cinsel eylemde" bulunduğunu itiraf etti.

Yaşamasına ailesi karar verecek
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'ne bağlı Pforzheim şehir merkezinde meydana gelen trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen ve makineye bağlı olarak yaşayan 16 yaşındaki Emre Can'ın ailesi en zor kararı verme aşamasında. Ulm Üniversitesi'nden bir profesörün son kontrolü yapıp, çocuklarını yaşama döndürmesi umuduyla gün sayan aile, aynı kazada yaralanan diğer çocukları Fuat'ın hayati tehlikeyi atlatması ile teselli buluyor. Kaza 5 Türk gencinin bulunduğu aracın tekerleğinin patlaması sonucu meydana gelmişti.
Haberin fotoğrafları