kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

'Aşk vaatleriyle' hırsızlıktan aranıyor
Adana'da aşk vaadiyle erkekleri kandırarak değerli eşyasını çaldıkları iddiasıyla aranan Alev Güvercin (30) ile ablası Aysel Güvercin (42) hakkında "nitelikli yağma ve hırsızlık" suçlarından 18'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aysel Güvercin daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Firari kardeşi ise gıyabında yargılanacak. Alev Güvercin hakkında daha önce bir kişiyi jiletle gasp ettiği iddiasıyla 15 yıl istemiyle dava açılmıştı.

Tapu çalışanı, kadın satıcısı çıktı
Ankara Mali Büro Amirliği ekipleri, "Parsel" operasyonu kapsamında Keçiören 4'üncü Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yerleştirdikleri gizli kamerayla rüşveti belgeledi ve 13 tapu çalışanı cezaevine gönderildi. 4'üncü Tapu Sicil Müdürü Ömer Gültekin'in telefon görüşmelerinden, 700 bin YTL'lik villasını E.Y. adlı bir kadın öğretmenin üstüne yaptığı ve öğretmenin aynı okulda müdür olan eşinin bir yemekte kendisini tapu genel müdürüne, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yeğeni olarak tanıttığı ortaya çıktı. Gültekin, başka bir telefon görüşmesinde ise tapuda çalışan H.A. adlı memurun evinde kalan üç kadını sattığını ileri sürdü.

Cinayetten aranan zanlı 2 kişiyi öldürdü
Kayınbiraderi Mehmet Çetin Şengül'ü üç gün önce berber koltuğunda öldüren Ömer Korkar, eşini ve kayınvalidesini de öldürdü. Esentepe mahallesinde kayınpederi Metin Şengül'ün evinde meydana gelen olayda, evi basan Korkar, eşi Ayşe Korkar ile kayınvalidesi Hamiyet Korkar'ı tabancayla öldürdü, kayınpederi Metin Şengül'ü de ağır yaraladı. Evdeki 8 kişiyi de rehin alan Korkar, polise teslim oldu.

Lise öğrencisi, kız kavgasında bıçaklandı
Demirtaş mahallesinde bir lise öğrencisi okul kapısı önünde bir kişi tarafından bıçakla kalbinden yaralandı. İddiaya göre, olay Zercan Y.'nin arkadaşı Ümit D. ile birlikte lise önünde beklediği sırada gerçekleşti. Bu sırada kız arkadaşıyla gelen Kemal K., belinden çıkardığı bıçağı Zercan Y.'nin göğsüne sapladı. Zercan Y.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Polis tarafından yakalanan zanlı ise Y.'yi kız arkadaşına laf attığı için bıçakladığını söyledi.

Adam öldüren polise 4 yıl 2 ay hapis cezası
Fatih'te, 11 Mayıs 2006'da şüpheli görüp takip ettiği araca 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla ateş ederek Aytekin Arnavutoğlu'nun ölümüne neden olmaktan yargılanan polis memuru Bayram Ergin, maktulü 'olası kasıt' altında öldürmek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararı yorumlayan Arnavutoğlu ailesinin avukatı Eren Kesin, "Bu tür olaylarda ilk defa kasten adam öldürmek suçundan ceza verildi. Miktar az ama yine de cezanın kasten adam öldürmek suçundan verilmesi önemli" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları