Sabah programlarının işlevlerinin tartışıldığı şu günlerde Kanal D'nin Dobra Dobra programının başlattığı sosyal sorumluluk kampanyasını ayakta alkışladım. 4 Aralık'ta yayınlanan ilk programa İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Topuz katılmış ve enstitüdeki eski püskü aletlerle artık kanser hastalarına hizmet veremeyecek duruma geldiklerini dramatik bir üslupla ekrana taşımıştı. Aynı programa konuk olan Uğur Dündar ise kampanyaya öncülük edip, yerel yöneticiler ve işadamlarını desteğe çağırmıştı. İlk katılım 50 bin YTL'lik bağış ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan geldi. Pazartesi gecesi yayınlanan Arena programında ise 40 dakika içinde hayırsever işadamlarından 9 milyon 400 bin YTL bağış toplandı. Şimdi Prof. Topuz ve ekibi, Onkoloji Enstitüsü'nü Avrupa'nın bir numarası yapmak için kolları sıvadılar. Vatandaşlar da Dobra Dobra programı aracılığıyla kampanyaya katıldılar. Özetle, sevgili Müge Anlı, Pakize Suda, Erkan Topuz, Uğur Dündar ve Kadir Topbaş'ın birlikte çaktığı kıvılcım, kanser hastalarının yarına umutla bakmalarını sağlayan bir meşaleye dönüştü. Hepsinin yüreğine sağlık... Umarım bu kampanya, ucuz magazin polemiklerinden sıyrılma sürecini yaşarken kendilerine yeni rota çizmekte güçlük çeken tüm gündüz programlarına rehberlik eder.
Not: Önümüzdeki yıllarda ülkemizi tsunami gibi bir kanser dalgası vuracak. 2020 yılında 20 milyon kişinin kanser hastalığına yakalanacağı tahmin ediliyor. Bu istatistik, kampanyanın önemini ortaya koymak için yeterli.
Kampanyaya destek verenler Ali Ağaoğlu (1 milyon YTL), Ahmet Nazif Zorlu (1 milyon YTL), Erdoğan Demirören (500 bin YTL), İzzet Bayraktar (250 bin YTL), Yaşar Aşçıoğlu (200 bin YTL), Orhan Cemal Kalyoncu (500 bin YTL), Cihan Kamer (500 bin YTL), Aydın Doğan (1 milyon YTL), Mustafa Koç (1 milyon YTL), Ferit Şahenk (1 milyon YTL), Bülent Eczacıbaşı (1 milyon YTL), Can Has (250 bin YTL) Cem Hakko (250 bin YTL), Oğuz Satıcı (250 bin YTL), Aziz Yıldırım (150 bin YTL), Nihat Özdemir (150 bin YTL), Adnan Polat (100 bin YTL) ve adının açıklanmasını istemeyen hayırsever bir işadamı (250 bin YTL)
Bugünkü Tüm Yazıları
Can çekişen bir enstitü nasıl kurtarıldı?
Yayın tarihi: 23 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/23/gny/haber,1ECADFCB321D4309A1DA6D93112F1603.html
Tüm hakları saklıdır.