kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Yufka sarması

Yufkayı yayın. Sıvıyağ ve su karışımı ile yağlayın. İki ucunu tam ortada birleştirip, yanlardaki iki ucunu da ortaya getirerek kare şekli verin. Soğanları bir kahve fincanı suyla ateşte pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alın. İçine maydanoz, çörek otu ve loru koyup karıştırın. Teflon tavayı yağlayın. Hazırladığınız hamuru arkalı önlü kızartın. Bir kenarına hazırladığınız içten koyup, sıkı rulo yapın ve servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet yufka
* 2 adet piyazlık doğranmış soğan
* 1 çorba kaşığı çörek otu
* 1/2 demet maydanoz
* 100 gram lor
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 kahve fincanı su

Tahinli yanardağ köftesi
Kıyma, ekmek, köfte baharı, sarmısak, yumurta, tahin, kaşar peyniri rendesi ve tuzu iyice yoğurun, köfte hamuru yapın. Limon büyüklüğünde parçalar koparın, limon şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine kırmızı biber ve kaşar peyniri serpin. Sebze ile servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo kıyma
* 3 dilim bayat ekmek
* Köfte baharı
* Tuz
* 1 adet soğan rendesi
* 2 yumurta
* 1 çorba kaşığı pul biber
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* 1 su bardağı tahin
* 2 diş sarmısak
* 1/2 adet limonun suyu

Reçelli çörek
Bir kaba margarini, sirkeyi, kabartma tozunu, anasonu, safranı, tuzu koyup, yumurta ve su ilave ederek hamur yapın. 20 dakika dinlendirip merdane ile açın, küçük kare olacak şekilde kesin. Hamurları kızgın sıvıyağda kızartın, servis tabağına dizin. Üzerine 2 su bardağı vişne reçeli döküp, servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gram un
* 2 su bardağı vişne reçeli
* 125 gram margarin
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1/2 çay kaşığı safran
* 1 çorba kaşığı anason
* 1 adet yumurta
* 1 yumurta kabuğuyla su
* 1 tutam tuz