kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

SABAH-atv'yi zamanında sattık RTÜK onayı bu hafta çıkabilir

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH-atv grubunun satışı ile ilgili RTÜK onayının bu hafta çıkmasını beklediklerini belirterek, "Zamanında ve başarılı bir fiyata satış yaptık" dedi..
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk atv-SABAH'ın Rekabet Kurumu'nun onayından geçmesinin ardından, alıcı Çalık Grubu'na devir işleminin gerçekleştirilmesi için şimdi de RTÜK'ün onayını beklediklerini söyleyerek, "Bu hafta RTÜK'ün de onayından geçeceği yönünde beklentilerimiz var. Umarım bu süreç uzun sürmez ve bir an önce devir işlemini gerçekleştirir ve tahsilatı da aynı hızda yaparız" dedi. atv-SABAH'ın satış süreciyle ilgili konuları ANKA'ya değerlendiren TMSF Başkanı Ertürk, kamuoyunda dile getirilen bazı tartışmalara da açıklık getirdi. Ertürk, medyada yüzde 25 ile sınırlanan yabancı payının artırılmasına yönelik yasa çalışmalarının sürmesi nedeniyle satış için bu yasanın çıkmasını neden beklemedikleri yolundaki eleştirilere şu yanıtı verdi:

HENÜZ ORTADA YASA YOK
"Henüz ortada bir yasa yok. Kimse bize böyle bir yasa tasarısı hazırlığı olduğunu da söylemedi. Biz de onu gazetelerden, kulis haberlerinden öğrendik. Ama bunlar bizim için beklemeyi gerektirecek ya da beklememizi haklı çıkaracak bilgiler değil. Çünkü, bu takdirde de yarın bir değer kaybı olsa, ya da uluslararası piyasada, iç piyasada bir dalgalanma, genel bir kriz olsa biz bunun hesabını veremeyiz. O nedenle, burada büyük bir risk var. Bize, 'Niye beklemediniz' diyen arkadaşların aynı zamanda bunun beklenseydi olabilecek muhtemel risklerini de iyi hesaplamaları lazım. Satış için daha fazla beklemek ciddi bir risk teşkil ederdi." Ertürk, TMSF olarak ihalede çok iyi bir muhammen bedel ortaya koyduklarını belirterek, "Bu rakamı bulamamış olsaydık bize, 'Niye beklemediniz, niye acele ettiniz' denebilirdi. Ama sonuçta hedefimiz, bu değeri bulmaktı. Bunu bulduğumuz için, kendimizi başarılı görüyoruz" dedi.