Tavşan yününden dokuma çoraplar asla terletmez
İLİŞKİLİ HABERLER
Tavşan yününden dokuma çoraplar asla terletmez
ADEM Bağdatlı'ya göre, tavşan yünü çok sıcak tutar ama terletmez. Tavşan yününden örnek yapılan çorabı gösteren Bağdatlı, 40 kişilik istihdamla tavşan yününden kendi dokumalarını yapmak istediğini söylüyor. Bir tavşanın 4-5 yıl ömrü var. 3 ayda bir kırkılıyor, ortalama 6 yavruluyor. Yeni Zelanda tavşanı eti, Ankara tavşanı (diğer adıyla Angora) yünü için besleniyor. Tavşan etini turistik yerlerdeki oteller alıyor. 900'e yakın tavşanları bulunduğunu belirten Adem Bağdatlı, 120 anaç tavşanla üretime başladıklarını bildirdi.
Yayın tarihi: 15 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/15//haber,B5B0008C3DA14E1B92B33F51F1D0ED6D.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.