kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Adem Bağdatlı

Tavşan yününden dokuma çoraplar asla terletmez

ŞAH TANYERİ
ADEM Bağdatlı'ya göre, tavşan yünü çok sıcak tutar ama terletmez. Tavşan yününden örnek yapılan çorabı gösteren Bağdatlı, 40 kişilik istihdamla tavşan yününden kendi dokumalarını yapmak istediğini söylüyor. Bir tavşanın 4-5 yıl ömrü var. 3 ayda bir kırkılıyor, ortalama 6 yavruluyor. Yeni Zelanda tavşanı eti, Ankara tavşanı (diğer adıyla Angora) yünü için besleniyor. Tavşan etini turistik yerlerdeki oteller alıyor. 900'e yakın tavşanları bulunduğunu belirten Adem Bağdatlı, 120 anaç tavşanla üretime başladıklarını bildirdi.