kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Para'dan Haberler

7 bin 500 dükkân sahiplerini bekliyor
2 yıl sonra Türkiye'de 350 alışveriş merkezi olacak. Bu AVM'lerde 7 bin 500 mağaza kiralanacak. Yeni alışveriş merkezlerinde yer alabilmek için sadece hazır giyim sektöründen 10 bin firma sırada bekliyor... Para dergisinin haberine göre AVM yatırımlarında dikkat çeken bir unsur da yabancı sermaye. Şu anda yabancılar 50 AVM'ye sahip. Bu AVM'lerin sektördeki payı yüzde 28. Önümüzdeki 5 yılda yapılacak 12 milyar dolarlık yatırımın da yüzde 50'sinin yabancı yatırımcılardan gelmesi bekleniyor.

Alkaş'ı Portekizliler, AVM Partners'ı Almanlar aldı
ALIŞVERİŞ
merkezi alanında marka olmuş iki danışmanlık şirketi satıldı. Avi Alkaş'ın Alkaş Danışmanlık'ı Portekizli bir yatırım fonuna geçerken, Aydın Yurdum'un AVM Partners'ı Alman MFI'ın oldu. Aydın Yurdum'un kurduğu AVM Partner's da Almanya'nın ikinci büyük AVM geliştirme şirketi MFI (Management für Immobillen) tarafından satın alındı.

Kayağın yeni yıldızları: Erciyes ve Palandöken
KIŞ
turizminin vazgeçilmez adresleri Uludağ ve Kartalkaya, bu yıl tahtını Erciyes ve Palandöken'e devretti. Büyük holdinglerin yatırımları devreye girince, doğudaki kayak merkezlerinin yatak kapasitesi 3 katına çıkacak. Yatırımlar bu hızla giderse birkaç yıl içinde her iki merkezin de yılda 1.5 milyon turist ağırlayan Fransa'nın Courchevel'ini ya da İsviçre'nin Alplerini yakalaması sürpriz olmayacak.
Haberin fotoğrafları