kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AK Parti, vekillerine dil eğitimi verecek

DUYGU GÜVENÇ / ANKARA
AKP, 340 milletvekili ve eşinin İngilizce öğrenmesi için yüzde 60 indirimli kurs ayarladı ve ücretin yüzde 60'ını karşılama kararı aldı..
AK Parti şimdi de milletvekillerinin İngilizce öğrenmesi için yeni bir adım atıyor. AK Parti'nin 340 milletvekili ile eşlerinin İngilizce öğrenmeleri ve İngilizcelerini ilerletmeleri için Dış İlişkiler Başkanlığı harekete geçti. Parti, milletvekillerine bir mektup göndererek, kurs programı hakkında bilgi verdi. TBMM Genel Kurulu'nun kapalı olduğu zamanlara denk düşürülecek kurslar haftada 6, ayda 24 saat verilecek. Milletvekilleri ve eşleri öncelikle bir seviye tespit sınavına tabi tutulacak. Bu sınav sonucunda oluşturulacak sınıflar 10'ar kişilik olacak. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, milletvekillerinden ve eşlerinden yabancı dil öğrenimi konusunda sürekli istek geldiğini belirterek, sonunda vekillerin çalışmalarına uygun bir program yapabilecek dil okulu ile anlaştıklarını kaydetti. Bağış, milletvekili ve eşlerinin kursa katılmalarını isteyerek, "Bundan sonrası, vekillerimizin biraz özveri ve istek ile bu kurslardan mümkün olan en yüksek faydayı sağlamasına kalıyor" dedi.

AYDA BİR KUR
Ocak ayının ikinci haftasından sonra başlaması planlanan kurs için AK Partili milletvekilleri yüzde 60 indirimden sonra 120 YTL ödeyecek. Milletvekili kendisi için de olsa eşi için de olsa kendi adına fatura kestirecek. Bu faturaları Meclis'e veren milletvekilleri, fatura tutarının yüzde 60'ını da geri alacak. Milletvekilleri veya eşlerine her ay bir kur atlayacak şekilde kurs programı düzenlenecek. Bağış, milletvekili ve eşlerinin kursa katılmalarını isterken mektubun sonunda, "Bundan sonrası, siz vekillerimizin biraz özveri ve istek ile bu kurslardan mümkün olan en yüksek faydayı sağlamanıza kalıyor" dedi.