kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Albüm kapaklarını süsleyen bu kızın çizeri Kaan Demirçelik. İlk albümün adı 'Local Strangers' (Yerli Yabancılar). İki hafta önce çıkan ikinci albümün adı ise 'Just Feel'. Grup "Çünkü dinleyici artık yaptıklarımızı hissetsin istiyoruz..." diyor.

Bu kızın adı: Dolapdere Big Gang

ASLI ÖRNEK - GÜNAYDIN
'Dolapdere Big Gang'in yeni albümü 'Just Feel'i çıktı. Müzikler kadar albüm kapağı da renkli! Grup üyeleri kapağı süsleyen kızın Dolapdere Big Gang'in yüzü olduğunu söyledi: Artık bu kızı gören grubu tanıyor!..
İlk albümlerinde onlar için çok şey söylendi. Gerçekten başarılı oldukları, adlarının aslında 'Dolapdere Big Bang' olup, gazetede yanlış yazımı sonucunda bu hale geldikleri vs... Ama onlar en çok Madonna, Sting, Michael Jackson gibi dünyaca ünlü şarkıcıların parçalarını alaturka sazlarla yorumlayarak dikkat çekti. Bir de albüm kapağındaki 'seksi' kızla... 9 kişiden oluşan 'Dolapdere Big Gang'in ikinci albümü 'Just Feel' iki hafta önce raflardaki yerini aldı. Üstelik yeni albümün ilk 3 bin adedi özel bir paketle piyasaya çıktı. Paketin içinde takvimden magnete, duvar saatinden kitap ayracına kadar birçok hediye yer alıyor. Grubu tanımayanlar için ilk albüm de bu pakette.

HER ALBÜMDE DEĞİŞİK FORM!
İlk albümün kapağındaki seksi kız, bu kez başında bir kovboy şapkasıyla raks ediyor. Kaan Demirçelik'in çizdiği oryantal kostümlü bu kızı için grup üyeleri baş tacı ediyor, ondan hiç vazgeçmeyeceklerini söylüyor. Gökay, "Dolapdere Big Gang kızının bir misyonu var. Her albümde değişik formlara girip bizi anlatıyor" derken Emir de, "Artık bu kızı gördüklerinde bizi tanıyorlar!" diye konuşuyor. Birbirinden 'sıkı' 15 parçanın yer aldığı albüm ise sürprizlerle dolu. Grup, Europe'un 'The Final Countdown'unda Işın Karaca ile Helldorado'nun fenomeni 'A Drinking Song'da ise Teoman'la vokal yapıyor...

* Bu albüm üçüncü albümden daha kötü, birinci albümden daha iyi olacak gibi bir iddianız var. Nereden biliyorsunuz üçüncü albümden daha kötü olacağını?
Gökay: Bunun tek sebebi bizim genç ve araştırmacı müzisyenler olmamız. Bahsettiğimiz 'iyilik' de kendi müzikalitemize kattığımız yeniliklerden... Yoksa bu lafı ilk albümü kötülemek için söylemedik. Müzikalitemizi yükselmiş olduğumuz için söyledik. Yerimizde saymamalıyız çünkü çok yeniyiz. Bu iş için çok sıkı enstrüman çalışıyoruz. Buna dayanarak söyledik. Yoksa amacımız dikkatleri farklı bir yöne çekmek değildi.

* Bu albümde kendi besteniz de var. Bestenizi albüme koymak risk değil miydi? Ya dinleyici beğenmezse...
Emir: Beğendirmek gibi bir çabamız yok! Bu, Gökay'la Aykut'un bir gece beraber çalmalarından ortaya çıkan bir melodiydi. Daha sonra üzerine 'söz yazalım' dedik. Biz, bu bestenin iyi olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta hayat boyu cover yapmak niyetimiz de yok! Belki üçüncü albümde daha fazla beste olabilir. Gökay: Biz bunu biraz kendimizi kanıtlamak için yaptık. Sonuçta biz sadece cover yapmıyoruz. Bestenin albümde yer almasının nedeni biraz da sevenlerimiz oldu. Bize hep bundan sonraki albümde bestemiz olup olmayacağını soruyorlardı ve yaptık.

COVER'DAN SIKILMAYIZ!
* Sıkıldınız mı cover yapmaktan?
Gökay: Sıkılmadık ve sıkılmayız da. Çünkü biz yabancı şarkıları Türk Sanat Müziği kriterlerini dikkate alarak sadece yorumluyoruz. Ona yeni bir ruh yeni bir kimlik kazandırıyoruz. Dolayısıyla biz yaptığımız her şarkıyı yeniden bestelemiş gibi yapıyoruz. O yüzden de sıkılmıyoruz.

* Peki dinleyici neden sizin albümünüzü almalı?
Gökay: Hem özünü hem farklılığı duymak istiyorsa, bizim albümümüzü almalı. Çünkü biz projelerimizde hem kendi özgün müziğimizi hem de müzikal birikimimizi kullanıyoruz. Yani müziğimizde her anlamda bir sentez var. Bizim albümümüzü dinlerken, sadece hissetmeliler o kadar.... Başka bir şey yapmalarına gerek yok!
Haberin fotoğrafları