kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sağlık kontrolleri yapılmak üzere hastaneye götürülen zanlıların gülümsemeleri dikkat çekti. Ele geçirilen dökümanlar ise çuvallarla taşındı.

Eyleme hazırlanan El Kaide'ye baskın

Bekir TOSUN SABAH
El Kaide bağlantılı bir grubun eylem hazırlığında olduğunu belirleyen polis 4 ayrı kentte 20 kişiyi gözaltına aldı. Biri İngilizce öğretmeni 5 kişi tutuklandı..
Aksaray'da güvenlik güçleri, birkaç yıldır uyuyan hücre konumundaki El Kaide bağlantılı bir grubun eylem hazırlığı içinde olduğunu belirledi. Aksaray'ın Gülpınar beldesini merkez olarak kullanan ve son dönemde yakın takibe alınan gruba, tüm bağlantıları tespit edildikten İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gece operasyon düzenlendi.

ÇOK SAYIDA SİLAH
Aksaray İl Merkezi ile Gülağaç ilçesi, Gülpınar beldesi ile Ankara, İstanbul ile Adana'da önceden belirlenen evlere eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, Gülpınar Beldesi'nde 16, Aksaray kent merkezi, İstanbul, Adana ve Ankara'da birer kişi olmak üzere toplam 20 kişi gözaltına alındı. Aksaray'da gözaltına alınan zanlılardan birinin, bir lisede İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığı belirlendi. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise sayısı açıklanmayan silah ve mermi, sahte kimlikler, bol miktarda örgütsel doküman, örgüt militanlarını eğitimi için CD, dergi, kitap ve bilgisayar ele geçirildi.

HASAN DAĞI'NDA SİLAHLI POZ
Bu arada zanlıların, zaman zaman Hasan Dağı'nda toplanıp silahlı eğitim de yaptığı belirlendi. Ele geçirilen dokümanlar arasında bu eğitimlerde çekilen fotoğraflar da bulundu. Gülpınar Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandıktan sonra dün geniş güvenlik önlemleri altında Gülağaç Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra yeniden İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Ardından operasyonda ele geçirilen örgütsel doküman ve silahlar çuvalar ve koliler içinde jandarma tarafından adliyeye taşındı. Geniş güvenlik önlemleri altın- Aksaray Adliyesi'ne çıkarılan zanlılardan 15'i akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Aksaray Lisesi İngilizce Öğretmeni Murat Dursun'un, Hamdi Ağaç, Yavuz Pamuk, Ayhan Kuzucu ve Elif İlgün isimli zanlılar ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberin fotoğrafları