kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eurovision'da ülkeyi en iyi biz temsil ederiz

* Geçen yıl verdiğiniz bir röportajda alaturka parçayla Türkiye'yi temsil etmek istediğinizi okumuştum. Şimdi Eurovision sezonu açıldı ve bu yıl da bizi 'Mor ve Ötesi' temsil edecek. Niye size teklif gelmiyor?
Gökay:
Biz, Dolapdere Big Gang'in Eurovision Yarışması'nda Türkiye'yi en doğru temsil edecek olan grup olduğunu düşünüyoruz. İlk albümden beri de pek çok gazeteci, kurum ve kuruluş bunu bize yakıştırdı. Konuyla ilgili Eurovision fan klüplerinden de olumlu tepkiler aldık. Ama bu konuda resmi yetkili TRT Kurumu'dur. Onlardan bize resmi bir teklif gelirse, o zaman bunu değerlendirir ve ortak bir karar veririz.

* Albümün İngilizce oluşu ile ilgili eleştiri alıyor musunuz?
Emir:
Yok. Türkçe isteyenler oluyor. Hatta bir radyo programında 'Niçin Türkçe çalmıyorsunuz?' diye bir telefon geldi. Ben de o zaman formatın bir anlamı kalmayacağını söyledim. Türkçe okuduğunuz zaman zaten böyle bir müzik var. Türk Müziği oluyor zaten... Bence yurtdışına açılmak en büyük hedef olmalı... Çünkü müziği tanıtmak açısından çok önemli... Kanada'dan, İsviçre'den yüzlerce beğeni e-maili alıyoruz. Albümümüzü bulamadıklarında postayla yolluyoruz.