kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sahneye kırmızı pelerinle çıkan Sertab Erener'e kırmızılı semazenler eşlik etti.

'Mevlana Yılı'na 'Simyacı' senfonili kapanış!

ÖNER ÖNGÜN MAGAZİN
Kompozitör Sabri Tuluğ Tırpan'ın Mevlana için bestelediği 'Simyacı Senfonik Şiir'i İstanbullular'a sunuldu. Sertab Erener'in seslendirdiği esere semazenler eşlik etti..
Hedefleri müziğin ortak dilini kullanarak insanları; saygı, diyalog, anlayış ve hoşgörü ortamında buluşturmak olan DRUM projesi, 'Mevlana Yılı'nı önceki gece özel bir etkinlikle noktaladı. Şişli Belediyesi'nin katkılarıyla Lütfi Kırdar Sergi Sarayı'nda düzenlenen gece, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuşmasıyla başladı.

SERTAB SAHNEDEYDİ
Geceye video görüntüsüyle katılan 'Simyacı' kitabının yazarı Paulo Coelho da davetlilere barış mesajı yolladı. Kompozitör Sabri Tuluğ Tırpan'ın 'Mevlana Yılı' için bestelediği 'Simyacı Senfonik Şiir'i seslendiren Sertab Erener'e ise semazenler eşlik etti. Görkemli gecede ayrıca ünlü ressam Souadad Kandemir'in 'Mevlana' sergisindeki eserler de satışa sunuldu. Elde edilen gelir ise UNESCO'ya bağışlandı. Gecenin konukları arasında; Dilek Sabancı, Nilgün-Varol Dereli, Ali Karacan, Siren Çarmıklı, Semiramis Pekkan gbi ünlüler yer aldı.