kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hacı adalyarının duasında sadece çevre ve küresel ısınma değil, şehitler ve terörle mücadele eden güvenlik güçleri de unutulmadı...

Küresel ısınma duası

Hasan ERŞAN SABAH
Türk hacı adayları, Arafat'taki Vakfe Duası'nda küresel ısınma duası etti, "Verdiğin nimetlerin kıymetini bilemedik, küresel ısınmaya ve kuraklığa sebep olduk" diyerek Allah'tan af diledi..
Türk hacı adayları, 18 Aralık, günü Arafat'ta geleneksel olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan Vakfe Duası'nda küresel ısınmaya neden oldukları için af diledi. Geçtiğimiz yıl tüm birimlerinden küresel ısınmayla ilgili cemaati bilgilendirmelerini isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, dünyayı tehdit eden çevre sorununu bu yıl Vakfe Duası'yla Arafat'a taşıdı. 18 Aralık günü Hac Dairesi Başkanı Seyfeddin Ersoy'un 100 bin Türk hacı adayına okuttuğu ve 35 dakika süren duada özetle şöyle denildi: "Ya Rab! Sen bizleri sayısız nimetlerle donattın, bizler ise nimetlerinin kıymetini bilemedik, hata ve tedbirsizliklerimizle tabiatın dengesini bozduk, doğal kaynakları sorumsuzca ve hoyratça kullandık, çevremizi kirlettik, küresel ısınmaya ve kuraklığa sebep olduk. Ne olur aklımızı başımıza almayı nimetlerimizin değerini bilmeyi nasip eyle."

DUADA ŞEHİTLER DE UNUTULMADI
Duada ayrıca şehitler ve terörle mücadele eden güvenlik güçleri de unutulmayarak şöyle dua edildi: "Kahraman güvenlik güçlerimizi her zaman ve her yerde başarılı ve muvaffak eyle. İçinde bulunduğumuz sıkıntılardan da milletimizi ve memleketimizi bir an önce kurtar. Cennet vatanımızın bizlere ebedi, yurt kalması için hayatlarını feda eden, canlarıyla aziz vatanımıza siper olan, kanlarıyla vatanımızın tapusunu yazan veya hain teröre kurban giden, aziz şehitlerimize gani gani rahmet eyle. Bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve dualarla anıyoruz." Diyanet İşleri Başkanlığı mart ayında İzmir'de yapılan İl Müftüleri Semineri'nde, küresel ısınma uyarısı yapmış, doğanın hoyratça kullanıldığına ve insanlığın kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret edilmişti. Diyanet, tüm birimlerden cemaai bu konuda bilgilendirmelerini de istemişti.