Eyfel'deki restoranı yemek gurusu aldı
Fransa'nın başkenti Paris'in sembolü Eyfel Kulesi'ndeki ünlü restoran Jules Verne, el değiştirdikten sonra önceki gün özel bir davetle yeniden hizmete girdi. Eyfel Kulesi'nin 115 metre yüksekliğindeki ikinci katında bulunan restoranın mutfağı "ağırlık dengesi" kuralları gereği daha da küçüldü. Fransa'nın en ünlü yemek gurularından Alain Ducasse ve catering firması Sodexho'nun yönetimini devraldığı restoranın mutfaktaki tüm araç-gereçleri sandalye ve masalarıyla zemine olan toplam ağırlığı 40 kilo olarak ölçüldü. 13 çalışanıyla 130 müşteri kapasiteli restoran yeni yılda Fransız mutfağının eşsiz örneklerini misafirlerine sunacak. Ducasse, restoranının mutfağını uçak kabinine benzetiyor.
Yayın tarihi: 25 Aralık 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/25//haber,628B03F5A912477BBB29B04483ACA0F8.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.