Kıymayı, soğan rendesi, ekmek içi, tuz, köfte baharı, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz ile yoğrulup köfte yapın. İstenilen şekil verin. Sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Diğer bir tavada margarinle un kavurun. İri İri doğradığınız soğanı, sarmısağı, sirkeyi ve 1 çay bardağı suyu koyup, koyu ayran kıvamında bir sos yapın. Köftelerin üzerine gezdirin. Ceviz serpilir servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 250 gr kıyma
* 1 dilim ekmek içi
* 1 soğan rendesi
* 1 yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı köfte baharı
* 1-2 dal maydanoz
* 1 çorba kaşığı sirke
Sosu:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı dolusu sirke
* 1 çay bardağı ceviz
* 2 diş sarımsak
* 1 adiedt soğar
Yayın tarihi: 23 Aralık 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/23/gny/haber,A440195EEC474A5982BB05ADAD2FD30A.html
Tüm hakları saklıdır.