kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KAPALIÇARŞI'DA ÖZEL ŞOV YAPTI... Kaya Yanar, Türkiye'de yaşayan 500 Alman'a, İstanbul'daki Kapalıçarşı'da özel bir Noel şovu düzenledi.

Her hafta dört milyon Alman'ı güldüren Türk

Nurdeniz KURTSEL / HABER MERKEZİ
Almanya'da doğup büyüyen ve şu an Almanya'nın en çok sevilen stand-up sanatçılarından biri olan Kaya Yanar, özel bir şov için hafta sonu Türkiye'ye geldi. Türkiye'de yaşayan Almanlar için bir Noel kabaresi düzenlemek üzere İstanbul'da bulunan Yanar, pazar akşamı 500'e yakın konuğuna, Kapalıçarşı'da "Made in Germany" adlı şovunu sundu. Almanya Başkonsolosu Matthias Von Kummer'in himayesinde gerçekleşen geceye, Almanca bilen Türkler de katıldı. Alman "Sat 1" kanalında cuma günleri kendi hazırlayıp sunduğu komedi programıyla her hafta dört milyon izleyiciyle buluşan ve 120 haftadır reyting birinciliğini kimseye kaptırmayan Yanar, Almanya'ya gelip yerleşmiş etnik kökenli insanları hicvediyor.

TÜRKÇE KONUŞAMIYOR
Frankfurt doğumlu olan ve hiç Türkçe'yi konuşamayan komedyen "Türk çocukları teknisyen olmak için yetiştirildi. Ama ben dil okullarında eğitim gördüm" diyor. Yanar, etnik unsurlu esprileri Almanya'da ilk kendisinin denediğini kaydediyor.