kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nişantaşı bugüne kadar gündüz yaşayan bir yerdi. City's Nişantaşı yönetimi, aralık ayı sonunda başlayacak açılış törenlerinin 7 gün 7 gece süreceğini de söylüyor.

Philips 'Sizinkiler'le küresel ısınmayı çocuklara öğretiyor

Nurdeniz KUTSEL HABER MERKEZİ
Phillips, Salih Memecan'ın çizimleri ile çocuklara enerji tasarrufunun önemini anlatan projesi kapsamında ödüllü afiş yarışması düzenledi..
"Hedef: Küresel Aydınlanma" bilinçlendirme projesi kapsamında 6-7 Aralık tarihlerinde Nevşehir'deki ilköğretim okullarını ziyaret eden Türk Philips yetkilileri, çocuklarla küresel ısınma ve enerji tasarrufu ile ilgili bilgileri paylaştı. 81 ilde 2000'e yakın ilköğretim okuluna ulaşmayı amaçlayan ve karikatürist Salih Memecan'ın yarattığı çizgi karakterler " Sizinkiler"in maceralarıyla küresel ısınma hakkında eğitici bilgiler veren Philips, çocuklar için bir de ödüllü afiş yarışması düzenliyor. Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı işbirliği ile yapılan afiş yarışmasının sonuçları Salih Memecan'ın da aralarında bulunduğu bir jüri tarafından değerlendirilecek ve birinci olan afiş sahibi dizüstü bilgisayarla ödüllendirilecek. Türk Philips, İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü desteğiyle hayata geçirdiği "Hedef: Küresel Aydınlanma" bilinçlendirme projesinin ikinci aşaması olan ilköğretim öğrencilerine yönelik çalışmalar kapsamında, 81 ilde 2000'e yakın ilköğretim okuluna küresel ısınma ve enerji verimliliği ilgili bilgilendirici kitapçıklar gönderiyor. Ünlü karikatürist Salih Memecan'ın yarattığı "Sizinkiler" ailesinin sevimli üyelerinin maceralarının yer aldığı kitapçıklarla çocuklar, hem eğleniyor hem de enerji tasarrufu hakkında bilgileniyor. Ayrıca, seçilen okullar Philips yetkilileri tarafından ziyaret edilerek öğrenciler bilgilendiriliyor ve afiş yarışmasının duyurusu yapılıyor. Proje kapsamında Nevşehir'deki ilköğretim okullarını ziyaret eden Türk Philips yetkilileri çocuklara enerji tasarrufu hakkında eğitici ve eğlenceli bir seminer verdi. Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan ve yaklaşık 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Türk Philips Aydınlatma Yürütme Komitesi Başkanı Özkan Şengil, küresel ısınma ile mücadelede enerji tasarrufunun katkısını hatırlatarak "enerji tasarrufu kadar enerji verimliliği bilincinin de yerleşmesi gerekmektedir.Aydınlanmadan vazgeçmek yerine az enerji tüketerek çok aydınlanmayı hedefliyoruz" dedi.Türk Philips Aydınlatma Pazarlama Müdürü Zeynep Akkaya çocuklara küresel ısınma konusunda temel bilgiler verdi ve küresel ısınma ile mücadelede enerji tasarrufunun önemini anlattı.
Haberin fotoğrafları