kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Küresel Eylem Mitingi

Yeni Haber
Kadıköy'de, ''Küresel Eylem Grubu''nca, ''Kyoto Protokolü İmzalansın, Küresel Isınmaya Hayır'' mitingi düzenlendi.

Sera etkisi yaratan gazların emisyonlarını kısmak üzere, sanayileşmiş ülkelere çeşitli hedefler belirleyen uluslararası anlaşma olan Kyoto Protokolü'nün Türkiye ile ABD tarafından imzalanmamasını protesto etmek amacıyla Tepe Nautilus önünde toplanmaya başlayan gruptakiler, Rıhtım Caddesi'nden İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde, ''Kyoto'yu imzala'', ''Nükleer istemiyoruz'', ''Ne kömür, ne petrol, ne nükleer, güneş, rüzgar bize yeter'' yazılı pankartlar taşıyan grup, çeşitli sloganlar attı.

Gruptakiler, yürüyüş boyunca, ''küresel ısınmaya, Kyoto Protokolünün imzalanmamasına karşı sessiz kalınmaması'' amacıyla zil, çan, düdük ve ıslık çalarak, çeşitli enstrümanlar eşliğinde oynayıp, eğlenceli bir şekilde ilerledi.

Mitinge katılanlar, oluşturulan arama noktasında üzerleri ve çantaları arandıktan sonra miting alanına girdiler.Tertip komitesi adına bir konuşma yapan Nuran Yüce, sermaye birikimi için dünyanın ısıtıldığını savunarak, küresel ısınma sonucu oluşan felaketlerde fakir insanların hayatlarını kaybettiğini öne sürdü.Yüce, ''Biz Kyoto Protokolü'nün imzalanmasını beklerken, nükleer santral yasasıyla karşımıza çıkıyorlar. Gidecek başka bir gezegen yok ama başka bir dünya mümkün'' diye konuştu. Konuşmaların ardından miting, bazı sanatçıların verdikleri konserlerle sona erdi.Mitinge, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, bazı siyasi partiler, bazı sivil toplum kuruluşları ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çevre örgütleri üyeleri katıldı.

CİHAN