kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çalık Grubu, SABAH-atv'ye 1.1 milyar dolar teklif etti

SABAH-atv ihalesinin tek talibi Çalık Grubu şirketi Turkuvaz, 1.1 milyar dolarlık teklif verdi. Bugün Fon Kurulu onaylarsa SABAH ve atv'nin içinde bulunduğu medya grubu Çalık Grubu'nun olacak..
Tasarruf Mevzuatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), atv-SABAH'ın satışı için düzenlediği ihalede, Çalık Grubu Şirketi Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'nin 1 milyar 100 milyon dolarlık teklifi, Fon Kurulu'nun onayına sunulacak. TMSF'ye ait Ahmet Afif Paşa Yalısı'nda düzenlenen ihalede, bir milyar 100 milyon dolar muhammen bedele sahip SABAH-atv Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satışa çıkarıldı. İhaleye sadece Çalık Grubu Şirketi Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. katıldı. İhalede, katılımcı Turkuvaz Radyo ve Televizyon'un yazılı teklifinin yer aldığı zarfın konulduğu şeffaf kutu açıldı. Turkuvaz Radyo ve Televizyon, atv ve SABAH için belirlenen muhammen bedel olan 1 milyar 100 milyon dolarlık teklif verdi. Söz konusu teklif, peşin bedel olarak sunuldu.

10 MİLYON DOLARLIK İSTEK
TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık, Turkuvaz Radyo ve Televizyon'un teklifinin duyurulmasının ardından, açık artırma aşamasında teklif aralıklarının 10 milyon dolar olacağını belirterek, "Açık artırma aşamasında en azından biraz daha, sizden 10 milyon dolar daha bir teklif alsak'' dedi. Çalık Holding Hukuk Müşaviri Serhat Demir ise bu konuda gerekli değerlendirmeyi yaptıklarını, bunu kapalı zarfla sunduklarını ifade ederek, "Oradaki 1 milyar 100 milyon dolar fiyatıyla bağlı durumdayız'' yanıtını verdi. Bunun üzerine Fethi Çalık, "Biz de 1.1 milyar dolarlık teklifi kabul ediyoruz ve bunu onaylamak üzere Fon Kurulu'na arz edeceğiz'' şeklinde konuştu. 1.1 milyar dolarlık teklif, fon kurulunun onayına sunulacak ve fon kurulu pazarlık isteyebilecek.
Haberin fotoğrafları