kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Terörle müzakere olmaz

ANKARA
"Terörle müzakere etmek ya aymazlık ya teslimiyettir. Üçüncüsünü söylemek istemiyorum" diyen Deniz Baykal, "İhanettir" sözleri üzerine "Evet odur" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında konuşmasının büyük bölümünü teröre ayırdı. Baykal, Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon yapma hakkı bulunduğunun dünyada kabul edilmeye başlandığını belirterek, "Bunun meyvesini alalım. Nedir bunun meyvesi? Türkiye'nin gönlünü almaya yönelik birkaç güzel söz mü? Derhal Irak sınırları içindeki PKK örgütleri dağıtılmalı" dedi.

"PKK'NIN SÖYLEMİ"
Erdoğan'ın "Kış gelmeden müdahale yapacağız" ve "Bizim için önemli olan silahların bırakılmasıdır" sözlerini hatırlatan Baykal, "Silahların bırakılması söylemi, PKK söylemidir. Silahların bırakılması söylemi, terörü halletmeye yönelik olarak değil, terörün pazarlıkla sonuç almasını sağlamaya yönelik bir stratejinin parçası olarak ortaya atılmaktadır. Silahların bırakılmasını kabul etmek demek, karşınızdakinin silah bulundurma hakkına teslim olmak demektir" diye konuştu. Baykal, "Müzakere ancak tarafların karşılıklı taleplerinin kabul edilebilir noktaya gelebildiğinde söz konusu olur. Terörle bu zamanda müzakere etmek ya aymazlıktır ya teslimiyettir. Üçüncü bir yol daha var, onu söylemek istemiyorum" dedi. Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin oturduğu yerden "İhanettir ihanet" demesi üzerine Baykal, "Evet odur" karşılığını verdi.

DTP'YE YÜKLENDİ
Baykal, terörün kimsenin imtiyazı olamayacağını bildirerek, "Teröre hak veren terörü yapan kadar sorumludur. Demokraside her düşünceye yer vardır. Ama terörün övülmesine, sahip çıkılmasına yer yoktur. Terörle müzakere etme noktasına gelmek kabul edilemez. Bir elinde silah, ötekinde müzakere isteği olmaz" diye konuştu.