kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Talih kuşunun müdürü makamında öldürüldü

Göksel ÇAĞLAV - Kadir ERCAN / ANKARA
Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak, bir soruşturma dosyası nedeniyle üç yıldır anlaşmazlık yaşadığı, eski başmüfettiş Ahmet Öztürk tarafından makamında iki kurşunla vurulup can verdi..
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak dün sabah makamında kurumun eski başmüfettişi Ahmet Öztürk tarafından vurularak öldürüldü. Balak, başından ve sol omzundan aldığı kurşun yarası sonucu makam koltuğunda can verdi. Genel Müdür İhya Balak, dün saat 09.15'de Balgat'taki makamına geldi. Balak, Genel Müdürlük binasının girişinde güvercinlere yem verdi ve bakıcıya "Onlara iyi bak, onlar bizim simgemiz" dedi. Bu sırada eski başmüfettiş Ahmet Öztürk, Balak'ın 6. katta bulunan makam odasına çıkarak sekreterine, "Emeklilik dilekçesini vereceğim, genel müdür yok mu?" diye sordu. Sekreterin, "Bina içinde" demesi üzerine Öztürk, beklemeye başladı.

BAŞINDAN VE SOL OMZUNDAN
Saat 09.30 sularında makam odasına gelen Balak, sekreterine "Odaya alın. Ancak kapıyı kapatmayın" talimatını verdi. Zanlı Ahmet Öztürk, makam odasına girdikten sonra kapıyı kapatmak istedi. Bunun üzerine Genel Müdür, "Kapı açık kalsın" dedi. Bu sırada içeriden bağrışma sesleri duyuldu. Balak, "Güvenliği çağırın" diye bağırdı. O anda Ahmet Öztürk, yanında getirdiği 7.65 mm.'lik Beretta marka ruhsatlı tabancasıyla Genel Müdür Balak'a ateş açtı. İhya Balak, başına ve sol omzuna isabet eden iki kurşunla makamında hayatını kaybetti.

ÜSTÜNDEN 2 ŞARJÖR ÇIKTI
Balak'ın sekreterinin yardım istemesi üzerine Milli Piyango çalışanları Öztürk'e müdahale etmek istedi. Ancak katil zanlısı "Gelmeyin hepinizi yakarım. Sadece polise teslim olurum" diyerek kapıyı kilitledi. Öztürk daha sonra gelen polislere teslim oldu. Gözaltına alınan Öztürk, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cinayet Bürosu ekiplerince sorguya alındı. Polis, Öztürk'ün üzerinde içinde 6'şar mermi olan iki şarjör daha buldu. Öztürk'ün, başmüfettişlikten alınması üzerine bunalıma girdiği ve 12 Kasım'da, psikiyatri kliniğinden 20 günlük istirahat raporu aldığı ortaya çıktı.

PERSONEL LİNÇ ETMEK İSTEDİ
Zanlı Öztürk saat 10.25'de Milli Piyango Binası'nın arka kapısından bir polis minibüsüne bindirilerek hızla Emniyet'e götürülürken kurum personeli, katil zanlısının peşinden koşup linç etmek istedi. Ahmet Öztürk sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na götürüldü. Balak'ın cenazesi kurum binasından çıkarılırken personel gözyaşlarına hâkim olamadı. Öztürk'ün, ilk mülakatında, Balak'ın kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü ve "Haksız şekilde müfettiş kadrosundan uzman kadrosuna alındım. Emeklilik dilekçemi vermek ve silahımı teslim etmek için Genel Müdür'ün yanına gitmiştim. Hakaret edip üzerime doğru yürümeye başlayınca bir anlık gafletle vurdum. İlk duruşmaya kadar konuşmayacağım" dediği öğrenildi. Öztürk tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberin fotoğrafları