kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cüneyd Zapsu Mehmet Ali Yalçındağ Suzan Sabancı Dinçer Ali Koç

İnisiyatifi özel sektör aldı Davos'ta galayı Türkiye kaptı

Türkiye'nin 4 üst düzey yöneticisi, 'Tanıtım sadece devlete bırakılamaz' diyerek kolları sıvadı ve Davos toplantılarının kapanış galasının ev sahipliğini üstlenmek için WEF'i ikna etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
İnisiyatifi özel sektör aldı Davos'ta galayı Türkiye kaptı
Dünyadaki kanaat önderlerinin her yıl bir araya geldiği Davos toplantılarının bu yılki iki kapanış galasından birinin ev sahibi Türkiye olacak. Türkiye'nin 4 önemli şirketinin üst düzey yöneticileri World Economic Forum (WEF) yıllık toplantısının kapanış organizasyonu olan WEF Gala Soirre'nin ilk bölümüne ev sahipliği yapmak için Davos'un fikir babası WEF Başkanı Prof. Klaus Schwab'ı ikna etmeyi başardı. Ayrıca, WEF'in bölgesel toplantısının 2008 sonbaharında İstanbul'da gerçekleştirileceği öğrenildi. Foruma ilişkin Türkiye'de organizasyonu üstlenen 4 üst düzey yöneticiden üçü düzenlenen gazetecilere bilgi verdi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı dünkü toplantıya; Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer, Koç Topluluğu Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ve Doğan Yayın Holding CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'ın yanı sıra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu katıldı.

"ÇİN'DEN KAPTIK"
Yalçındağ, organizasyonunun hazırlıkları için Türkiye'den 4 grubun üst yöneticilerinin (CEO) bir başka deyişle '4 arkadaşın' bir araya geldiğini belirterek, forumda Türkiye'nin ağırlıklı olarak yer alacağını kaydetti. Yalçındağ, bunun sadece özel sektörün çabasıyla olamayacağını, bu nedenle Cüneyt Zapsu'nun kendileriyle birlikte olmasının, desteğinin önemli olduğunu belirtti. Yalçındağ, kapanış galası için Çin'in de adının geçtiğini, ancak kendilerinin girişimiyle Türkiye'nin tercih edildiğini kaydetti. Bu yılki ikinci galayı ise Fransa yapacak. Suzan Sabancı Dinçer , amaçlarının Türkiye'nin Davos'ta konuşulması olduğunu söyledi. Türkiye'nin tanıtımının sadece hükümete, devlete bırakılamayacağına işaret eden Ali Koç ise "Türkler omuz omuza bir şey yapamaz görüşünü yıkmak için iyi bir fırsat" dedi.