kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zeki Demirkubuz ve Cem Yılmaz’ın katıldığı panelde halk izdiham yarattı. Yılmaz’ın esprileriyle keyifli bir sinema söyleşisi gerçekleşti.

Köy filmi çekmek için donanımlı olmak gerek

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
'Gezici Festival'in müdavimlerinden yönetmen Zeki Demirkubuz, etkinliğe Cem Yılmaz ile geldi ve önceki gün Kars Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenledikleri panel de tahmin edilebileceği gibi büyük ilgi gördü. Festivale destek vermek üzere izleyici olarak gelen Şener Şen, Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek'in ayaklarının tozuyla panele gelip, kısaca halkı selamlamaları bizzat panel sahiplerine de sürpriz oldu.

Sahneye çıktılar

Aynı günün akşamı biz festival konuklarının bir araya getiren Bolero gece kulübünde sesi ve vurmalı çalgılara yeteneği iyi bilinen Uğur Yücel ve Cem Yılmaz'ın doğaçlama sahnesi de unutulmaz anlardan birisi olarak hafızalardaki yerini aldı. Panele geri dönersek, Ankara Sinema Derneği'nin Başkanı Ahmet Boyacıoğlu'nun yönettiği söyleşide; sinemamızın ayrı kutuplarda görünen iki isminin dostluğu merak konusuydu elbette... Düzenledikleri konferansta Demirkubuz da bu dostluğa değindi ve sinema yapan insanların ortak meseleler üzerine kafa yorduğunu vurgulayarak Cem Yılmaz'la benzerliklerinin sanıldığından fazla olduğunu söyledi. Kısaca ikilinin Altın Portakal jürisinde başlayan dostlukları sürüyor. Bir sinema filminin gerçek sorumlusunu soran öğrencilere "Tabii ki yönetmendir" yanıtını veren Demirkubuz, kameramanından ışıkçısına bir ekip işi olan sinemanın son kertede yönetmenin sorumluluğunda olduğunu anlattı. Cem Yılmaz oyuncunun payının da tartışılması gerektiğini şu sözlerle ifade etti: "Sette en büyük lükse sahip olanlar oyunculardır ve çok şımartılırlar. Bu nedenle bazen oyuncu sizi sette şaşırtabilir, beklediğinizi veremeyebiir. Film iyi olduğunda hemen oyuncuya mal edilir ama kötü olduğunda bunu yönetmen üstlenir." Cem Yılmaz neden kırsal kesimle ilgili filmler de olmadığı sorusunu ise "Doğma büyüme İstanbullu'yum, bildiğim tanıdığım şeyleri yansıtmaya çalışıyorum. Köy filmiyle ilgili donanımlı, hazırlıklı olmak gerek. Yanlış ve eksik bir şey yapmaktan korkarım" sözleriyle yanıtladı. Türk Sineması da bu 'kutsal' hizmete desteğini esirgemedi. Bu arada yarın akşam sona erecek festivalin kapanış töreninde 'Altın Kaz Yarışması'nın ödüllerine 'Yumurta'nın başrolündeki Nejat İşler'in katılımı bekleniyor.