kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem gerekli piyasa koşulları oluşmadığı için halka arzın şirket tarafından durdurulduğunu söyledi.

Digiturk 2.2 milyar dolar etmedi, halka arz ertelendi

Rahim AK EKONOMİ
Londra'da 1.8 milyar dolar ile 2.2 milyar dolar arasında bir değerden halka arz planlayan Digiturk'e yabancı yatırımcı 1.5 milyar dolar üzerinden teklif verdi. Şirket halka arzı geri çekti..
Hisse satış fiyatını 9-11 dolar aralığında belirleyip Londra Borsası'nda yüzde 25 hissesini halka açmak için talep toplayan Digiturk hisselerine yatırımcı ortalama 7.5 dolar değer biçince şirket halka arzı durdurdu. Şirketin hesabına göre 9-11 dolar fiyat aralığından Digiturk'ün değeri 1.8 ile 2.2 milyar dolar arasında olacak. Ancak 2 hafta boyunca hisse satışı için road show'a çıkılıp hisse pazarlanma çalışmalarına rağmen yatırımcılar şirket hisselerine ortalama 7.5 dolar teklif verdi. Yatırımcıların kabul ettiği bu hisse fiyatı ile Digiturk'un piyasa değeri de 1.5 milyar dolara geliyor.

BÜYÜMEYE İNANMADILAR
Analistler şirketin halka arz izahnamesinde yıllık yüzde 20 büyüme ile 1.3 milyon olan abone sayısını, 2007 sonunda 1.6 milyona 2010 sonunda ise 2.6 milyona çıkaracağının ifade edildiğinin fiyatın bu kritere göre belirlendiğinin altını çizdiler. Uzmanlar Turkcell Süper Lig yayın hakları ihalesinin 2010'da yenilenecek olmasının yatırımcıların şirket hisselerine düşük fiyat vermesinde belirgin etken olduğunu belirttiler. Halka arzın global koordinatörleri Credit Suisse, JPMorgan ve Lehman Brothers olarak belirlenmişti. Şirketin yaklaşık yüzde 47'si ABD'li özel sermaye fonu Providence Equity Partners'a, kalan yüzde 53'ü Çukurova grubu şirketlerine ait.

'PİYASA KOŞULU OLUŞMADI'
Çukurova grubunun ana ortağı olduğu dijital yayın platformu şirketi Digiturk'ün Genel Müdürü Ertan Özerdem yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi: "Digiturk'ün yurtdışında yüzde 25 oranında halka arzı planlanmış, ancak satış için gerekli piyasa koşulları oluşmadığı için işlemler tarafımızdan durdurulmuştur. Şirketimiz hissedarları Digiturk'ün giderek artan değerine inanmakta ve halka arz için herhangi bir zamanlama baskısı altında olmadıklarından hisselerini gerçek değeri altına satmak yerine Digiturk'e yatırım yapmaya devam etmeyi tercih etmektedirler." Likidite sıkışıklığıyla ortaya çıkan global piyasa koşulları Romanyalı bir uydu TV ve internet şirketi olan RCS & RDS'nin de yaklaşık 540 milyon dolarlık halka arzından vazgeçmesine neden oldu.