kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kesim şekli lezzeti etkiliyor

Defne Koryürek sağ tarafa yatan bir sığırın sağ ve sol tarafındaki etlerinin farklı olduğunu söylüyor. Koryürek: "Yurtdışında bazı kesim çiftliklerinde eti yumuşak olsun diye, kesime götürürken hayvanlara şarkı dinletenler bile var. Bunun dışında bazı çiftliklerde hayvanı kesmeden önce sevip okşayan ya da önce iğneyle uyutanlar da oluyor."

ETİN YANINDA NE GİDER?
İyi bir eti pişirmeden önce bolca tuzlamak, tadını artırmak için yeterliymiş. Özellikle kaya ya da deniz tuzu öneriliyor. Tuz, tükürük bezlerinin harekete geçmesini sağlayarak, lezzet alımını kuvvetlendiriyormuş. Koryürek, "Kırmızı et yerken damağınızı temizleyecek bir şeylere ihtiyacınız var. Sığır eti damağınıza yapışır. İyi bir salatayla dili temizlemek mümkündür. Kahve pek önermiyoruz. Ama asidik olduğu için kırmızı şarap ete çok yakışır," diyor.