Şu an
4 Kasım 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
4 Kasım 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Yiyecek-içecekler de zamanla moda olup demode olabiliyor. Uzun zaman burun kıvırdığımız az pişmiş bonfile, şu sıralar davetlerin vazgeçilmezi. Lüks kırmızı et modası butik kasapları da beraberinde getirdi; çoğunluğu erkek olan kasaplar da yerlerini kadınlara bıraktı. ...
Yaşam dosyaları
Para basan TV dizileri
TV'ler, gelirlerinin üçte ikisini prime time saatlerinde yayınlanan yerli dizilerden sağlıyor....
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Şeflerin dünya turu
Dünyanın en ünlü ve yetenekli şefleri, her yıl farklı şehirlerde düzenlenen yemek festivallerine katılarak marifetlerini sergiliyor. İşte uçuklukta sınır tanımayan gösterilerin yer aldığı, yemek sektöründe son trendlerin sergilendiği ve şeflerin adeta birbiriyle yarıştığı bu lezzet festivallerinin ...
'Risottonun kralını yaparım'
İtalyan mutfağı neden tüm dünyada çok tutuyor, risottoya en çok hangi malzeme yakışıyor, pişen şarap sosuna ne oluyor? Tüm bunları Milanolu ünlü şef Giacomo anlattı. Da Giacomo, Milano'nun en meşhur restoranlarından biri. ...
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Türkiye'de adını yaptığı altın kaplama pastalarla duyuran Çırağan Oteli'nin pasta şefi Yusuf Yaran, Uzakdoğu'nun ünlü oteller zinciri Shangri-La'ya transfer oldu. Filipinler'e yerleşen Yaran, pastalarıyla şimdi de Filipin sosyetesinin gözdesi. ...
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Sofralarımızdaki yemekler, kim olduğumuzu kesin bir biçimde gösteriyor. Her biri ayrı bir tarih, kültür ve hatta politikayla iç içe geçmiş yemeklerin izinden giderek insanların hayat alışkanlıklarına ulaşmak mümkün. ...
'Dünya' restoranları yolda...
İstanbul, dünya devi markaları kendine çekmeye devam ediyor. Sadece modada değil, yiyecek-içecek dünyasındaki önemli isimler de kente girme çabasında. Yıl sonuna kadar ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak. "Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. ...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Diğer Gurme Haberleri
Fas mutfağının kadın şefleri
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
'E' harfiyle besleniyoruz
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Sıla özel mönüsü
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
Yazarlar
AHMET ÖRS
Antakya'ya sadece künefe yemek için bile gidilir
Gurme gezileri için gerçek bir cennet ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
New York ruhu Pera Müzesi'nde
David Rockefeller'ın dünya kültürüne yaptığı 'küresel sanat yatırımı'nın en çok ilgi gören 70 parçası, Pera Müzesi'ndeki ...
Bu sergiye simitsiz gitmeyin
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı'nın genç foto muhabirleri, martılarla yaşadıklarını Kadıköy Vapur ...
Türk müziğinin modern yüzü
Klasik Türk müziğinin önemli isimlerinden Melihat Gülses, Türk gençliğine kendi kültürünün müziğini beğendirme ...
Teknoloji
Evleri üretip kapalı zarf usulü ihaleye çıkaracağız
İnternette ihale sistemiyle ürün satan altivi.com'un Genel Müdürü Mehmet Germiyanlıgil evleri kendileri üretip ...
iPod parmak ucunda müzik dinletiyor
Apple iPod Touch kasım ayı sonunda Türk kullanıcılarının parmak ucunda olacak. İlk kez deneme fırsatı bulduğumuz, iPod ...
Nokia'nın en incesi geldi
Siyah ve bronz renklerde tasarlanan Nokia 6500 Clasic en ince tasarıma sahip model oldu. ...