Etrafımdaki herkes hasta. Mikrop kapmamak için her gün vitamin alıp, meyve yiyiyorum. Başka ne yapabilirim? Alihan D./Ankara..
Sonbahar ve kış aylarında vücudun soğuğa karşı direncini korumak ve hastalıklara yakalanmamak için Memorial Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Oya Yüksek, şu önerilerde bulunuyor:
* Dengeli beslenin. Süt ve süt ürünlerini, et grubunu ve meyvesebzeleri her gün, kuru baklagilleri ise haftada 2 defa tüketin.
* Bol sıvı alımına dikkat edin. Su alımıyla birlikte ekinezya, yeşil çay, kuşburnu, ıhlamur, rezene, anason ve kekik çayı da için.
* Antioksidan içeriği açısından yeşil yapraklı sebzeleri (ıspanak, roka, tere gibi) tüketin. Meyve alımını günlük 4-5 porsiyonda tutun. Bol bol portakal, mandalina, nar, kivi tüketin.
* Mineral açısından zengin kuru meyveleri tüketin.
* Haftada birkaç kez balık yiyin. Bağışıklık sistemi açısından Omega-3 yağ asitleri önemlidir.
* Salatalarınızda zeytinyağı ve limon kullanın.
Yayın tarihi: 29 Ekim 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/29/gny/haber,2B095F2928A8489084EB4E67BBB608BC.html
Tüm hakları saklıdır.