Havucu, pırasayı, kerevizi ve domatesleri iri iri doğrayın. Bir tencereye doğradığınız sebzeleri, salçayı, fesleğeni, tavuk suyunu, defne yaprağını ve karanfil sapladığınız bir baş soğanı koyun. Tuzu ve karabiberi de ekleyip, yeteri kadar suyla 20 dakika kaynatın. Sebzeler pişince soğanı ve defne yaprağını tencereden çıkartın. Pürüzsüz bir çorba yapabilmek için karışımı blendırdan geçirin. Biraz daha kaynatın. Garnitür için küçük küçük doğradığınız bayat ekmekleri margarinle kızartın. Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine, kızarttığınız ekmeklerden ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 3 adet domates
* 1/2 adet kereviz
* 1/2 adet pırasa
* 1 adet havuç
* 1 adet soğan
* 3 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet defne yaprağı
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 2 adet karanfil, fesleğen, karabiber, tuz
Garnitürü için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 4 dilim bayat ekmek
Yayın tarihi: 27 Ekim 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/27/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.