Patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Bir tencerede bir çorba kaşığı margarini eritip, içine patatesleri atın ve yumuşayıncaya kadar kavurun. Başka bir tencereye, kalan bir çorba kaşığı margarini ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. İki demet maydanozu ince ince kıyıp, soğanlara ilave edin. İki su bardağı suyla 2 dakika pişirip, blendırdan geçirin. İki çorba kaşığı patates püresi tozu ve bir su bardağı sütü de ilave edip, bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ve limon suyunu da ekleyin. Önceden kavurduğunuz patatesleri çorbanın üzerine koyup servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 2 adet patates
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 2 demet maydanoz
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı hazır patates püresi tozu
* 1/2 limonun suyu
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Yayın tarihi: 26 Ekim 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/26/gny/haber,6DACE0705B024FEB9F94DC734F03198A.html
Tüm hakları saklıdır.